DRK for business

Heb je nood aan een innovatieboost, productvernieuwing, expertise, samenwerking met jong talent, visibiliteit, netwerk of vermarkting?

Designregio Kortrijk matcht je met de creatieve en innovatieve skills die jij nodig hebt en biedt ondersteuning van a tot z.

Want ontwerpers zijn experten in vernieuwing van producten, diensten, methoden, materialen,.... Ze zijn niet alleen creatief. Ze zijn ook kritisch. Ze durven het alledaagse in vraag te stellen. En bij het bedenken van oplossingen, vertrekken ze van de noden van de klant of eindgebruiker.

Designregio Kortrijk ontwikkelde samen met haar stichtende partners in de voorbije 15 jaar diverse formats om innovatie te brengen bij bedrijven aan de hand van design-methodieken. Onze services gaan van een gerichte koppeling tot een intensieve begeleiding in product- en serviceontwikkeling en zelfs online en offline communicatie over de realisatie. We werken volledig op maat van jouw bedrijf en vraag.

IVC Flooring Event 24 750x750

"Door samen te werken met een ontwerper, werden materialen en productieprocessen geïnitieerd die wij anders niet in het bedrijf zouden gebruiken, maar die een toegevoegde waarde en verrijking bleken te zijn."

Karel Francois, Q-lite, deelnemer van het 5X5® innovatietraject

Ontdek deze case

Q LED Mini 0
Stan Dewaele LR 10
Interesse? 
Contacteer Stan!

"De externe kijk van een professionele ontwerper moedigt je aan om je dagelijkse oogkleppen af te nemen."

Thierry Demuynck, Demuynck zetelfabrikant

Ontdek deze case.

Thierry Demuynck Demuynck zetelfabrikant

Gerealiseerde projecten

Zorgproject

Elke maaltijd een klein geluk

We coördineerden het project 'Elke maaltijd een klein geluk' waar designers van Studio Dott samenwerkten met Zorggroep H.Hart en studenten van Devine Howest aan een gebruiksvriendelijk maaltijdproces voor de bewoners van de zorginstelling.

Kaunas presentatie koningshuis

Samenwerking met Kaunas, Litouwen

De samenwerking met de Litouwse stad Kaunas - collega UNESCO City of Design - liep als rode draad doorheen 2022. Niet alleen gingen we er met een delegatie van 34 mensen op inspiratiereis, we rolden er ook 5X5® innovatietrajecten uit met 5 Litouwse bedrijven en 2 Vlaamse en 3 Litouwse ontwerpers. En dat mochten we in oktober presenteren aan het Koningspaar.

"Wij dagen bedrijven uit om in de toekomst te springen, met de resultaten daarvan kijken we wat we vandaag voor hen al kunnen bouwen."

Pieter Lesage, ontwerpbureau Studio Dott

Ontdek deze case.

Schermafbeelding 2021 08 11 om 15 33 44