Spreker en econoom Sabine Oberhuber tijdens Ted X 1200x728

Ontmoetingsavond - Open [de] Toekomst met Sabine Oberhuber - 28 mei 2024

Intercommunale Leiedal nodigt jou als beleidsmaker of -medewerker, expert, ondernemer of betrokken burger uit op haar jaarlijkse Ontmoetingsavond, op dinsdag 28 mei vanaf 18 uur in de Penta in Kortrijk. Zoals je gewend bent, halen ze met Sabine Oberhuber opnieuw een intrigerende spreker in huis.

Sabine Oberhuber is inspirator, auteur, ondernemer en een autoriteit inzake circulariteit. Ze is ervan overtuigd dat wij allemaal op aarde zijn om de wereld een stuk beter te maken, elk op onze eigen manier. Sabine schreef samen met haar man Thomas Rau de bestseller Material Matters: een ontdekkingstocht die de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet. De auteurs werken stap voor stap toe naar een nieuw economisch model waarin de consument niet zozeer eigenaar maar gebruiker is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Zij zijn de vrouw en man achter RAU architecten en Turntoo, dat organisaties helpt om circulaire businessmodellen en strategieën te ontwikkelen. Sabine Oberhuber brengt een inspirerende keynote over circulaire economie en handelingsperspectieven die rekening houden met het grotere geheel.

Wat kan en zal circulariteit betekenen voor onze regio, haar beleid, ondernemerschap, onderwijs en inwoners? Schrijf je in, laat je bezielen en open samen met ons de toekomst van een regio in transitie.

20230328 LEIEDAL Ontmoetingsavond S Maankondiging2 9900000000079e3c

Programma

18u00: Onthaal
18u30: Verwelkoming door Wout Maddens, voorzitter Leiedal
18u35: Keynote Sabine Oberhuber
19u35: Receptie en netwerkmoment