Q LED Mini 0

Q-lite V

Q-lite “V”, de volgende generatie uithangborden

Samen met ontwerpbureau Yellow Window hebben we een gloednieuw, innovatief grafisch LED display ontwikkeld, met een zeer uniek design. Dankzij de bijbehorende app, ontwikkeld in samenwerking met Uxpertise, is de bediening van het LED display zeer eenvoudig geworden.


Company: Q-lite


Q-lite is gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en verkoop van elektronische informatiesystemen. Het enthousiaste team van zo'n 65 leden, elk met hun eigen specialiteit en achtergrond, zorgt voor de ontwikkeling en productie van elk product in eigen huis.

In de loop van de laatste jaren zijn zowel het bedrijf zelf als het aanbod merkbaar uitgebreid. Tot de producten behoren bewegende schermen voor binnen- en buitengebruik, tijd- en temperatuurdisplays, single-line en multi-line panelen, scoreborden, grafische displays, Full color LED displays en videowalls, veiligheidsdisplays, parkeer- en verkeerssignalisatie, brandstofprijsdisplays, ... .

Q-Lite realisaties zijn in elke sector terug te vinden: zowel in de dienstensector als in grote industriële ondernemingen, zowel in luchthavens als op bergtoppen, ... .

In de zoektocht naar nieuwe consumentenmarkten zoeken we ook naar passende oplossingen: aangepaste of nieuwe businessmodellen, aangepaste of nieuwe producten.

Het "Duurzaam Onbelast Model" voor klanten is een belangrijke drijfveer in deze zoektocht. In dit kader willen wij een Q-LED Mini ontwikkelen.
De Q-LED mini is een dubbelzijdig, vrij klein LED Display van ongeveer 1m2 met een goede resolutie, aangestuurd vanuit de 'Cloud' en dat 'Plug and Play' is. De eerste marktsegmenten die bij ons opkomen zijn opticiens, juweliers en brasserieën.

We streven naar het ontwerpen van een sexy en functionele case enerzijds (mogelijk marktsegment specifiek) en een transparante user interface, die het gebruiksgemak van de software voor de klanten maximaliseert, anderzijds. Het project omvat dus zowel een technisch en materieel deel, als een softwaregedeelte.

Senior Designer: Yellow Window

YELLOW WINDOW design integreert design thinking in zijn 3 kernactiviteiten: PRODUCT DESIGN (consumptiegoederen, investeringsgoederen, transport design), SERVICE DESIGN en POLICY DESIGN.

Ons team is verenigd door gedeelde inspanningen voor real-life ervaringen, innovatie, multidisciplinariteit en duurzaamheid. In al onze interventies geven wij voorrang aan een gebruikersgerichte aanpak, waarbij methodologie en observatie, analyse en creativiteit worden gecombineerd, in het authentieke en permanente streven om onze producten en diensten te verbeteren. Wij geloven dat deze aanpak belangrijk is om de uitdagingen van een veranderende wereld op de juiste manier aan te pakken.

We hebben afdelingen in Antwerpen (HQ, België), Parijs (Frankrijk) en Azië (Bangkok).

Afgestudeerd in Antwerpen als productontwikkelaar, werkte Maxime Szyf (1987) eerst als ontwerper bij Samsonite in Oudenaarde, en daarna bij Verhaert Design and Development in Kruibeke. In 1998 richtte hij MAXIMALdesign op, als entrepreneur-designer, met Samsonite als launching customer, maar groeiend naar een internationale portfolio. Uiteindelijk groeide de strategische aanpak en werd er meer en meer geprofessionaliseerd.

In 2016 kwam een fusie met Yellow Window tot stand. Sindsdien is hij daar partner en creative director, met een focus op product design en merk gedreven innovatie. Hij werkt nauw samen met Axel Enthoven, de oorspronkelijke oprichter van Yellow Window.

Voor het 5X5 project, in samenwerking met Q-Lite, zullen de teamleden Pieter Martin en Jonathan De Clercq hun krachten bundelen om een uniek en innovatief resultaat te creëren!

Junior Designer: UXpertise

Lieven Degrauwe is een UX/UI designer uit Moorslede, West-Vlaanderen. Hij vertrekt vanuit de ervaring van de gebruiker en verbetert alle soorten interacties met technologie door het implementeren van informatie-architectuur en full-responsive design. Naast 10 jaar ervaring in digitaal design, behaalde hij zijn UX-certificaat bij Nielsen Norman Group, gespecialiseerd in mobiel en multi-channel UX. Met UXpertise helpt hij sinds 2016 bedrijven met hun bestaande of nieuwe digitale producten, ideation, conversie-optimalisatie, growth hacks en diverse UX-missies. De verbindende gedachte van al zijn ontwerpen is: 'Ziet er goed uit, werkt heel goed.'

De Mini-Q zal worden aangestuurd door een uitgebreide backend, met diverse mogelijkheden. De uitdaging in het 5x5 project was om deze complexe backend te vertalen naar een full-responsive tool waarmee de gebruiker in slechts een paar intuïtieve stappen het Mini-Q Display kan bedienen.
Maxime Szyf 2017Lieven portrait

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.