HTM KEYVISUAL ONLINE MOBILE 1000x600

HACK THE MATERIAL

HACK THE MATERIAL - A Flooring Experiment is een creatieve samenwerking tussen IVC Commercial en Designregio Kortrijk in het kader van het stadsfestival WONDER Kortrijk.


Wat gebeurt er als je 2 jonge, veelbelovende ontwerpers onder de hoede van een ervaren designer loslaat op je product? Het internationaal gerenommeerd en 100% Belgisch vloerenmerk IVC Commercial dat o.a. vinyl vloerbekleding produceert, laat de volgende generatie ontwerpers experimenteren rond de invloed van haar producten op de well-being van mensen. IVC Commercial wil immers altijd interieuroplossingen creëren die bijdragen tot het welzijn en de mentale gezondheid van de mensen die erin werken en leven.

HACK THE MATERIAL zal te bezoeken zijn op WONDER - Kortrijk Creativity Festival van vrijdag 15 oktober tem zondag 14 november.

Programma en tickets op www.wonderkortrijk.be

Hack The Material - A Flooring Experiment is een creatieve samenwerking tussen IVC Commercial en Designregio Kortrijk in het kader van het WONDER - Kortrijk Creativity Festival editie 2021. IVC Commercial staat voor innovatie, zowel qua materiaal als qua design. Bovendien plaatst IVC Commercial de mens centraal in zijn productdesign dat steeds focust op het welzijn van de eindgebruiker. Hack The Material biedt een uniek forum om die filosofie op een creatieve manier gestalte te geven.

Het Flooring Experiment houdt in dat een designteam onder leiding van Belgisch designer Sep Verboom voor Livable Platform vinyl en tapijt analyseert, herdenkt en verbeeldt met een sterke focus op welzijn. Het resultaat wordt een artistieke installatie die zal te bewonderen zijn op WONDER, het Kortrijk Creativity Festival dat plaatsvindt op de Van Marcke site van 15/10 tot 14/11/2021. Nadien wordt de Hack The Material installatie permanent tentoongesteld in het Flooring Development Centre, de showroom van IVC Commercial te Waregem.

Voorstelling van het Hack The Material designteam

Het Hack The Material designteam bestaat uit drie personen: Sep Verboom voor Livable Platform, Senior Designer; Isabeau Goddé, young talent designer en Amber Dewaele, young talent designer. Dit team kan vanuit IVC Commercial rekenen op de ondersteuning van Elise Bylo, Design Manager IVC Group en Justine Huysman, Product Designer IVC Commercial.

Ze werden ondergedompeld in een waar materiaalbad. Vinyl en tapijt hebben voor hen geen geheimen meer na intensieve bezoeken aan de Belgische IVC Commercial productievestigingen in Avelgem en Moeskroen. Het Flooring Experiment krijgt nu echt vorm terwijl ze in volle artistieke vrijheid werken aan de installatie.

Senior Designer en alumnus Industrieel Productontwerpen aan Howest Sep Verboom (1990°) is tegelijk ontwerper en sociaal ondernemer. Hij is minder bezig met de objectivering van het resultaat en meer met de context waarin het zich afspeelt. Hij is bovendien oprichter van het Livable platform.

'Ik wil onderzoeken hoe we met dit materiaal de verbeelding van mensen kunnen triggeren'

IVC Flooring Event 24 750x750Sep

Young Talent Designer Amber Dewaele (1997°) is een Belgische ontwerpster die vaak wordt gezien als iemand die complexiteit zoekt in eenvoud. Het verhalende aspect is voor haar een belangrijke pijler bij het ontwerpen. Amber werd in 2020 geselecteerd voor de expo van Designregio Kortrijk WE ARE THE NEXT GENERATION.

Young Talent Designer Isabeau Goddé (1998°) werkt als textieldesigner voor Wolvis, een poëtisch breigoedmerk, bekend om zijn limited editions van sjaals gekenmerkt door ongebruikelijke kleurencombinaties en luxueuze texturen. Isabeau werd ook geselecteerd voor de expo WE ARE THE NEXT GENERATION die ook op WONDER wordt getoond.

AmberIsabeau