E Safe Wall renson showroom exit5 6417 kopie

eSafe Wall

Een modulaire pakketbox oplossing.

De oplossing voor het bezorgen en ophalen van pakketten in gebouwen, met de mogelijkheid om brievenbussen, parlofoons en videofoons te integreren. De eSafe-wand bestaat uit een aantal aluminium boxen, in verschillende afmetingen, zodat voor elk type pakket een geschikte pakketbox beschikbaar is. Door dit systeem te combineren met de mogelijkheid om gemeenschappelijke entreefuncties te integreren, zorgt de eSafe-wand voor een strak design van een inkomhal. De beschikbaarheid van de boxen in elke RAL-kleur draagt bij aan deze flexibiliteit. Een eSafe-wand kan zowel buiten als binnen worden geplaatst, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de specifieke toepassing. De configuratie en afmetingen van de pakket- en brievenbussen kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant.Company: eSafe

eSafe parcelbox: een stuk efficiënter! eSafe is een start-up, opgericht in 2016 door Leon Renson (28, zoon van Renson-CEO Paul Renson). Hij zag een kans om de behoefte aan een oplossing voor problemen met pakketbezorging in te vullen. De winst van online bestellingen en thuisbezorging wordt tenietgedaan als je je pakketje nog moet ophalen in het postkantoor, bij een afgiftepunt of een kluisje ergens in de buurt. En niemand vindt het leuk om een pakket dat beschadigd is door het transport of nat van de regen op zijn stoep aan te treffen. Deze eSafe-brievenbussen zijn dus niet meer dan een logische aanvulling bij online winkelen. Ze zijn getest door bpost, en zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Ze zijn duurzaam, gemaakt van roestvrij staal, en afgewerkt met een poedercoating.

eSafe koos ervoor om mee te werken aan het 5x5 project om, naast andere lopende ontwikkelingen, een pakketbrievenbus voor appartementen te creëren. Wij streven ernaar een oplossing te bieden voor elk type woning, en kijken er dan ook naar uit om de uitdaging aan te gaan en samen met Studio Dott het comfort van online shoppers te verbeteren. Het kader en de aanpak van Designregio Kortrijk in het kader van 5x5 waren voor ons de doorslaggevende factoren om deel te nemen aan dit proces.

Senior Designer: Studio Dott

Studio Dott is een allround creatief ontwerp- en adviesbureau, gevestigd in Antwerpen en Hong Kong. Ons multidisciplinair team focust op creatieve en innovatieve oplossingen, op maat van de behoeften van onze klanten. Elk van onze afdelingen (Dott.Products, Dott.Places, Dott.Experiences, Dott.digital,...) werkt to the point, vanaf het prille begin van ideeën en concepten, tot het uiteindelijke resultaat. Periode.

We ontwerpen fysieke en digitale producten, diensten en ontwerpen die een reële waarde bieden voor onze klanten. Dit proces vertrekt altijd vanuit een methodologie en filosofie waarbij interactie en gebruikerservaring centraal staan, zonder het prijskaartje uit het oog te verliezen.

Wij kunnen u bijstaan in elke stap van het ontwerpproces: onderzoek, brainstorming, conceptueel ontwerp, styling, visualisatie, technische ontwikkeling en detaillering, tot en met de implementatie en coördinatie van het gehele proces.

Junior Designer: Midosoft

Midosoft is een jong software bedrijf, dat high-tech software oplossingen ontwikkelt. Wij richten ons voornamelijk op Qt applicaties, C/C++ projecten en user interfaces, niet zelden op een Linux platform. Zowel in-house projecten als externe samenwerkingen in R&D teams - in een tijdelijke hoedanigheid, of om nieuwe technologie en kennis te introduceren - maken deel uit van onze werkwijze. In tegenstelling tot traditionele consultancy bedrijven, werkt iedereen bij Midosoft als software engineer/architect, inclusief onze oprichter. Wij zijn gepassioneerde vakmensen met een grote passie voor software ontwerp.

Bijdragen aan projecten die de toekomst vormgeven is spannend. De mogelijkheid om samen te werken met een senior ontwerper aan dit project maakte dit tot een zeer verhelderende ervaring voor ons. Midosoft bood de toegevoegde waarde van het omzetten van een ontwerp in een werkende applicatie.


Pieter ABobmessiaen

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.