Vanmarcke 01

Designregio Kortrijk op WONDER

Kortrijk presenteert van 15 oktober tot 14 november 2021 de tweede editie van het creatieve stadsfestival WONDER. Verwondering en optimisme staan een maand lang centraal in een inspirerend parcours op de Van Marcke site.

Wonder kortrijk 2021 twitter

De vele creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen van Kortrijk brengen een coherent programma dat de creativiteit van de stad en de streek perfect weergeeft en de erkenning als UNESCO City of Design versterkt.

Met als blikvanger het nieuwe design event van de Biënnale Interieur, krijgt deze 2e editie van WONDER dan ook 'PLEASE, HAVE A SEAT' als thema. Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema.

Praktisch:

15 oktober - 14 november 2021
Open van donderdag tot zondag, 11u - 19u.

Ontdek het werk van geweldige ontwerpers en bedrijven, powered by Designregio Kortrijk.

Titus Merlin 4Marit doorenbos 1 optimized

WE ARE THE NEXT GENERATION

Ontdek de ontwerpers van morgen.

De expo is hét moment om kennis te maken met de volgende generatie ontwerpers en met de thema’s die hen wakker houden. Van architectuur voor de toekomst tot AR in gaming en van innovatief product design tot verbluffend grafisch ontwerp.Met de expositie tonen Designregio Kortrijk en haar partners al sinds 2014 jaarlijks het potentieel van de Belgische creatieve ontwerpopleidingen.

HTM KEYVISUAL ONLINE 2500x2500IVC Flooring Event 24 750x750

HACK THE MATERIAL, BY IVC COMMERCIAL

Wat gebeurt er als je 2 jonge, veelbelovende ontwerpers onder de hoede van een ervaren designer loslaat op je product? Het internationaal gerenommeerd en 100% Belgisch vloerenmerk IVC Commercial dat o.a. vinyl vloerbekleding produceert, laat de volgende generatie ontwerpers experimenteren rond de invloed van haar producten op de well-being van mensen. IVC Commercial wil immers altijd interieuroplossingen creëren die bijdragen tot het welzijn en de mentale gezondheid van de mensen die erin werken en leven.

Het HACK THE MATERIAL designteam bestaat uit drie personen: Sep Verboom voor Livable Platform als Senior Designer; Isabeau Goddé, young talent designer en Amber Dewaele, young talent designer.

DRK4 B beeld 01

STORIES OF PRODUCT INNOVATION

Ontwerpers zijn experten in vernieuwing van producten, diensten, methoden, materialen,.... Ze zijn niet alleen creatief. Ze zijn ook kritisch. Ze durven het alledaagse in vraag te stellen. En bij het bedenken van oplossingen, vertrekken ze van de noden van de klant of eindgebruiker. Designregio Kortrijk ontwikkelde samen met haar stichtende partners in de voorbije 15 jaar diverse formats om innovatie te brengen bij bedrijven aan de hand van design-methodieken.In deze expo ontdek je de verhalen van West-Vlaamse ondernemers die de uitdaging op vlak van innovatie zijn aangegaan.

Lzsb be

DESIGNERS IN RESIDENCE KORTRIJK

Sinds 2014 nodigt Designregio Kortrijk ieder jaar recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijk programma. Aan de Designers in Residence 2021 wordt gevraagd om de relatie en betekenis van Stad/Natuur een nieuwe invulling te geven vanuit een betrokkenheid op en interpretatie van de stad Kortrijk en zijn ruimere regio. Kunnen we deze relatie vormgeven als een co-existentie? Kan ze een bijdrage leveren in de omgang met een aantal stedelijke crisissen en uitdagingen? Welke interventies en projecten vloeien voort uit deze interpretatie?

Matchbox long

MATCHBOX

Take a seat and have a ride...

Onze events op WONDER

20210910 ACS campagnebeeld nietuitgerektbeeld 01 01 1

Met een stevige line-up van ondernemers en designers die getuigen over hun uitdagende samenwerking en de impact op hun bedrijf. We sluiten de middagsessie af met een keynote van creatief bureau Vizgu uit designstad Kolding (DK) en designer en digital expert Jürgen Tanghe.

20210910 Meet Greet Match Wonder lang

OPEN CALL VOOR DIGITAL DESIGNERS
Kan jij bedrijven helpen bij hun digitale uitdaging? Wil je hierover tijdens vrijblijvende gesprekken van gedachten wisselen met potentiële klanten? Schrijf je dan nu in voor ons netwerkevent voor ontwerpers en bedrijven in samenwerking met Voka West-Vlaanderen en Flanders DC.