WONDER Creativity Festival

Met WONDER Creativity Festival brachten Designregio Kortrijk, stad Kortrijk en partners van 19 oktober tot 5 november 2023 een ode aan de creativiteit en innovatieve ideeën van jong talent. We konden 11.000 bezoekers ontvangen!

WONDER daagde de grenzen van onze verbeelding uit, en blikte vol vertrouwen vooruit naar de toekomst. Daarom gaf het stadsfestival een forum aan inventieve geesten die opmerkelijke oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag en in de toekomst voor staan.

WONDERKORTRIJK.BE

WONDER 2023 PREVIEW 3 Jonas Verbeke LR 19

WONDER 2023

Het kloppende hart van WONDER lag in de Budafabriek, waar via meerdere expo’s werk en projecten gepresenteerd werden van ontwerpers uit heel België. Het Kortrijkse stadscentrum vormde het decor voor de rest van het festival. Op 28 locaties presenteerden Belgische publieke en private partners er gratis expo’s, lezingen, workshops of evenementen die verbeelding en creativiteit via een scala aan disciplines in de meest brede zin vierden.

Als tegengewicht voor de dagelijkse doemscenario’s bracht WONDER een positief, laagdrempelig verhaal met jeugdig optimisme als drijvende kracht. Samen met ontwerpers, kunstenaars, ondernemers en studenten wilde het festival een impactvol platform voor innovatieve, duurzame, digitale en sociale ideeën, projecten en producten zijn. WONDER zet aan tot reflectie en openheid van geest, en enthousiasmeerde bezoekers om samen de toekomst gedurfd en kleurrijk vorm te geven.

Poster wonder
WONDE Rppt 08 032

WONDER 2022

De toekomst is nu. Een nieuwe generatie staat klaar om op zijn eigen atypische en rebelse manier de tanden te zetten in de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Ze schuwen het experiment niet, maar omarmen enthousiast de nieuwste digitale technologieën zonder hun klassiekers te verloochenen. They go phygital…
In deze uitdagende tijden helpt WONDER je blik te verruimen met producten en concepten die onze toekomst zullen maken.


Op 8 Kortrijkse stadslocaties konden WONDER bezoekers zich tussen 20 oktober en 6 november 2022 laten verrassen, anders durven kijken naar wat is en laten verwonderen door wat komt …

3
Interesse? 
Contacteer Lisa!