2019

De nieuwe stadssite Kortrijk Weide werd van 23 tot 27 oktober 2019 een creatieve ontdekkingsplaats voor ontwerpers, ondernemers, studenten, kinderen en burgers.

Kortrijk Creativity Week wierp met exposities en installaties een blik op de next generation in creativiteit, design, innovatie, food, art & business.

Kortrijk Creativity Week (voorheen Week van het Ontwerpen) zet sinds 2004 de meerwaarde van design thinking voor onderwijs, industrie en publieke ruimte in de kijker. Met de erkenning van regio Kortrijk als Kortrijk UNESCO design region wordt de 16e editie van Week van het Ontwerpen omgedoopt tot Kortrijk Creativity Week.

Organisatie: Designregio Kortrijk, Howest (Industrieel Productontwerpen, Digital Design & Development, Digital Arts & Entertainment), Stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur.

Dit was Kortrijk Creativity Week 2019:


VORIGE EDITIES:

Week van het Ontwerpen 2018

Week van het Ontwerpen 2017

Week van het Ontwerpen 2016

Week van het Ontwerpen 2015

Week van het Ontwerpen 2014

Van 2004 tot 2014 werd Week van het Ontwerpen georganiseerd door Howest.#WO18

Dit jaar vond Week van het Ontwerpen plaats tijdens de Biënnale Interieur 2018 en maakte het deel uit van het officiële stadsprogramma van het internationale designfestival. Dit zal doorgaan in het verlaten Sint-Maartensziekenhuis in Kortrijk van donderdag 18 oktober tot en met zondag 21 oktober en de daaropvolgende twee weekends.

De expo wordt nog uitgebreid met de winnaars van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten en met een selectie internationaal studentenwerk. Vorig jaar werd Kortrijk opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network als city of design. Twee andere steden uit het netwerk, Graz (Oostenrijk) en Saint-Etienne (Frankrijk) zullen hun beste studentenwerk exposeren.#WO17


Aftermovie 2017:


#WO16

Scenografie: Dries Otten, in samenwerking met Revor bedding, Cras en Beaulieu International Group
Grafisch ontwerp: Blue design studio
​www.weekvanhetontwerpen.be

#WO15

Week van het Ontwerpen 2015 was een knallend event dat goed ontwerp in de spotlight plaatste aan de hand van 5 exposities, inspirerende lezingen, workshops en netwerking. Een niet te missen evenement voor ondernemers, studenten, ontwerpers, beleidsmakers en iedereen met interesse in creativiteit en design.

Met 4000 bezoekers, meer dan 45 deelnemende scholen en meer dan 80 deelnemende bedrijven is Week van het Ontwerpen hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie.

Met exposities:

We are the next generation: De beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs.

No randomness: Het geheim achter het ontwerp van alledaagse producten.

DesignX50: De meest innovatieve producten en cases van ondernemingen uit de regio Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt.

De 10e lichting: In 2015 studeerde de 10e lichting Industrieel Productontwerpen aan Howest af. Een overzicht van 10 jaar alumni.

Kortrijk Creëert: Resultaten van co-creatiesessies tussen 21 bedrijven en designbureaus.

En dagprogramma:

Woensdag 28.10.15
Feestelijke Opening met lancering DesignX50 en lezingen van Oscar Lhermitte, Autodesk en Manuel Aires Mateus.

Donderdag 29.10.15
Netwerkevent BUDA LIBRE XLmet lezingen, sofagesprekken, presentaties en performances van ondernemers, ontwerpers, studenten en artiesten.

Vrijdag 30.10.15
Students Night Out met lancering boek 'X, ontmoetingen met jonge ontwerpers' van Howest en
uitreiking OVAM Ecodesign Award voor studenten

Zaterdag 31.10.15
BIKING & DIY: activiteiten voor kinderen, workshops rond upcycling en 'pimping-your-bike' en standjes van innovatieve start-ups
Afterparty WO15 invites Søndag

Meer info, zie catalogus onderaan.

Meer beeldmateriaal www.facebook.com/weekvanhetonwerpen

Aftermovie 2015:

#WO14:

Bijlagen: