Commerce Design Kortrijk Award


De Commerce Design Kortrijk Award is een bekroning voor handelszaken die een samenwerking aangingen met een ontwerper om het interieur en/of de architectuur van hun zaak te verbeteren.

Met Commerce Design Kortrijk Award willen we aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek.

Bekijk hier de eerste editie en de 12 winnaars uit 2020. Intussen werd de tweede editie voor 2022 gelanceerd, hier vind je de oproep.

In samenwerking met

Commerce Design Kortrijk Socials NAAM 01 110
Cdk logo color 225x0 is

"COMMERCE DESIGN” IS EEN AWARD-PROGRAMMA DAT WERD ONTWIKKELD IN MONTRÉAL, EEN VAN DE PARTNERSTEDEN VAN DE STAD KORTRIJK IN HET UNESCO-NETWERK. TIEN ANDERE STEDEN WERELDWIJD DEDEN HET ONS AL VOOR, NU IS KORTRIJK AAN DE BEURT.

De wedstrijd richt zich tot handelaars die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de architectuur en het commercieel ontwerp van hun zaak en zo de stad en deelgemeenten levendiger, unieker en aantrekkelijker maakten voor zowel bewoners als bezoekers.

Die inspanningen willen we vandaag belonen en onze groot-Kortrijkse creatieve en innovatieve handelszaken én ontwerpers in de kijker plaatsen.

De eerste Commerce Design Kortrijk Award werd uitgereikt in 2020, de volgende editie voor 2022 werd intussen ook gelanceerd. Hier vind je de nodige info rond de oproep.

Commerce Design kadert zich binnen het DESIGN IN project, een concreet resultaat van het lidmaatschap van de stad en regio Kortrijk aan het UNESCO Creative Cities Network. Dit project moedigt de samenwerking tussen handelaars in stadscentra en professionele designers aan. Het project wordt uitgevoerd door Designregio Kortrijk en gefinancierd door de stad Kortrijk en het Interreg France-Wallonie-Vlaanderen programma.

Bandeau designin 605x0 is
Sebastien Hylebos LR 2
Interesse? 
Contacteer Sébastien!