Commerce Design Kortrijk Award


De Commerce Design Kortrijk Award is een bekroning voor handelszaken die een samenwerking aangingen met een ontwerper om het interieur en/of de architectuur van hun zaak te verbeteren.

Met Commerce Design Kortrijk Award willen we aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek.

Bekijk hier de eerste editie en de 12 winnaars uit 2020. Voor de tweede editie in 2022 werden 10 winnaars geselecteerd.

In samenwerking met

221025 F07 Commerce Design Award 128
221025 F07 Commerce Design Award 093
220919 F07 COMMERCEDESIGN PARAZAAR 030
Cdk logo color 225x0 is

"COMMERCE DESIGN” IS EEN AWARD-PROGRAMMA DAT WERD ONTWIKKELD IN MONTRÉAL, EEN VAN DE PARTNERSTEDEN VAN DE STAD KORTRIJK IN HET UNESCO-NETWERK. TIEN ANDERE STEDEN WERELDWIJD DEDEN HET ONS AL VOOR, NU IS KORTRIJK AAN DE BEURT.

De wedstrijd richt zich tot handelaars die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de architectuur en het commercieel ontwerp van hun zaak en zo de stad en deelgemeenten levendiger, unieker en aantrekkelijker maakten voor zowel bewoners als bezoekers.

Die inspanningen willen we vandaag belonen en onze groot-Kortrijkse creatieve en innovatieve handelszaken én ontwerpers in de kijker plaatsen.

Commerce Design kadert zich binnen het DESIGN IN project, een concreet resultaat van het lidmaatschap van de stad en regio Kortrijk aan het UNESCO Creative Cities Network. Dit project moedigt de samenwerking tussen handelaars in stadscentra en professionele designers aan. Het project wordt uitgevoerd door Designregio Kortrijk en gefinancierd door de stad Kortrijk en het Interreg France-Wallonie-Vlaanderen programma.

221025 F07 Commerce Design Award 038
Sebastien Hylebos LR 2
Interesse? 
Contacteer Sébastien!