TON SUR TON wint publieksprijs Commerce Design Kortrijk Award

TON SUR TON wins audience award Commerce Design Kortrijk Award

On 17 September the 12 winners of the Commerce Design Kortrijk Award were announced in Depart Kortrijk. These 12 businesses collaborated with a designer on the interior and/or the architecture of their business and are proof that this has a positive influence not only on the business itself, but also on the entire neighbourhood and even the city and region.

Dis aangepast 200x0 is
Cdk logo color 225x0 is

De 12 handelszaken hadden vanaf dan een maand de tijd om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen om kans te maken op de allermooiste prijs, die van het publiek. De handelaars hebben de voorbije maand alles uit de kast gehaald om hun nominatie te verspreiden onder het grote publiek en hun klanten warm te maken om voor hen te stemmen om zo de Public Choice Award in handen te krijgen.

3634 individuele personen brachten hun stem uit op één van de 12 geselecteerde zaken.
De winnaar van de Public Choice Award is kapperszaak “Ton sur Ton” van Nico Desmet! Vorig jaar verhuisde Ton sur Ton met de zaak naar de Vlaskaai in Kortrijk. Ze namen interieurontwerper Simon De Backere uit Ieper onder de arm en voor de grafiek Niels Verdoncq van Plusgrand uit Doornik. Het resultaat is een prachtig stijlvol Art Deco geïnspireerd interieur. Dit werd gerealiseerd binnen het grensoverschrijdende DESIGN IN SHOPS project. In dit project krijgen handelaars een toelage als ze voor het interieur en/of de architectuur van hun zaak samenwerken met een ontwerper.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “Na de prijsuitreiking had het publiek een maand de tijd om kennis te maken met alle laureaten en voor zichzelf uit te maken wie zijn of haar persoonlijke favoriet is. Niet minder dan 3634 stemmen werden uitgebracht en ongeveer 1/4e daarvan ging naar Ton sur Ton. Dan ben je de verdiende winnaar. Het concept is heel innovatief voor een kapsalon en een voorbeeld voor andere ondernemers en handelaars. Ton sur Ton toont aan dat mikken op beleving loont. De kapperstafel met opklapbare spiegels die centraal staat in hun zaak maakt van een kapsalon een ‘klapsalon’. Zo stimuleren ze onderlinge gesprekken tussen de klanten en bieden ze hen net dat tikkeltje meer.”

Op een eervolle tweede plaats vinden we Zorggroep H. Hart met Buda Kitchen | ALTA takeaway in samenwerking met Stay Studio en op de derde plaats Xandres in samenwerking met Maister.

“Commerce Design” is een award-programma dat werd ontwikkeld in Montréal, een van de partnersteden van de stad Kortrijk in het UNESCO-netwerk. Het moedigt de samenwerking tussen handelaars in stadscentra en professionele designers aan. Het programma wordt uitgevoerd door Designregio Kortrijk en gefinancierd door de stad Kortrijk en Interreg France-Wallonie-Vlaanderen.

Meer info:
Arne Vandendriessche, schepen van Economie, 0478 34 78 32
Designregio Kortrijk, Sébastien Hylebos, sebastien@designregio-kortrijk.be, 0478.510.247
https://www.commercedesignkortrijk.be/nl/