HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 24

Hack The Material: creatief experiment met Ledro Powder Coatings, Blue Label en Nortstudio

Met Hack The Material zetten we producten van bedrijven op een innovatieve manier in de kijker, waarbij we creativiteit, experiment en uitdaging combineren.


Enter Ledro Powder Coatings en Blue Label. Beide bedrijven gaan een creatief experiment aan met de kleurrijke en speelse designstudio Nortstudio, ondersteund door young potentials. In dit project worden Ledro's gepoedercoate MDF-panelen gecombineerd met het akoestische PET-materiaal van Blue Label in een indrukwekkende setting.


HACK THE MATERIAL zal te bezoeken zijn op WONDER Creativity Festival in de Budafabriek van vrijdag 17 oktober tem zondag 3 november.

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 14

Ledro Powder Coatings produceert gepoedercoate MDF-panelen voor keukens, badkamers en overige interieurmeubelen. Via dit project worden de kenmerken en kwaliteiten op het gebied van sterkte en duurzaamheid benadrukt.

Blue Label maakt akoestische isolatie op basis van gerecycleerde PET-platen, wat zowel qua kleur als vorm veel mogelijkheden biedt.

Met het Hack The Material project worden de materialen door de creatieve ontwerpers uit hun dagelijkse context getrokken, geanalyseerd en herbekeken om binnen een nieuwe, creatieve setting te worden gecombineerd in een inspirerende installatie.

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 18HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 7

Nortstudio bestaat uit het creatieve duo Jef De Brabander, die het praktische en technische uitwerkt, en Kathleen Opdenacker, die zich richt op het vormelijke en grafische. Binnen dit project worden ze ondersteund door twee young potentials:Kamiel De Brabander en Nona Van Laethem.

Nortstudio is een Antwerpse designstudio die zich richt op meubels en verlichting. Materiaalonderzoek en nieuwe technieken vormen de kern van hun studio.

📷 Buro Bonito

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 22