HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 24

Hack The Material: creatief experiment met Ledro, Blue Label en Nortstudio

Met Hack The Material zetten we producten van twee bedrijven op een innovatieve manier in de kijker, waarbij we creativiteit, experiment en uitdaging combineren.


Dit jaar gaan we aan de slag met Ledro en Blue Label. Beide bedrijven gaan een creatief experiment aan met de kleurrijke en speelse designstudio Nortstudio, ondersteund door young potentials. In dit project worden Ledro's gepoedercoate MDF-panelen gecombineerd met het akoestische PET-materiaal van Blue Label om in een indrukwekkende setting te floreren.


HACK THE MATERIAL zal te bezoeken zijn op WONDER - Kortrijk Creativity Festival van vrijdag 17 oktober tem zondag 3 november.

Programma en tickets op www.wonderkortrijk.be

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 14

Ledro produceert gepoedercoate MDF-panelen voor keukens, badkamers en overige interieurmeubelen. Via dit project willen zij de voordelen op het gebied van sterkte en duurzaamheid ten opzichte van gelakte MDF benadrukken.

Blue Label maakt akoestische isolatie op basis van gerecycleerde PET-platen, waarbij zowel qua kleur als vorm veel mogelijkheden zijn die ze hiermee graag willen uitlichten.

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 18HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 7

Nortstudio bestaat uit Jef, die het praktische en technische uitwerkt, en zijn vrouw Kathleen, die zich richt op het vormelijke en grafische. Binnen dit project worden ze ondersteund door twee young potentials: Kamiel De Brabander (hun zoon) en Nona Van Laethem.

HACKTHEMATERIAL 2024 BUROBONITO 22