Descamps na LR

Dagbladhandel en geschenken Deschamps in een nieuw kleedje

Valerie Descamps baat sinds begin 2018 een dagbladhandel uit in de Leiestraat. Daarvoor runde ze de zaak Huis Descamps die ze van haar ouders overnam. Na 2 jaar in de nieuwe zaak wilde Valerie renoveren. Net op dat moment lanceerden we het DESIGN IN SHOPS project, waarin handelaars gekoppeld worden aan een ontwerper om het interieur en/of de architectuur van hun zaak aan te pakken. Valerie werd gekoppeld aan binnenhuisarchitecte Camille Cocqueréaumont van Archik Intérieur uit Doornik.

"Camille is jong, enthousiast en creatief en heeft frisse ideeën. Ik wilde de zaak rustiek en industrieel inrichten. Bij de eerste werken - het opruimen van staanders, panelen en schappen - ontdekte ik achter een houten paneel een oude, mooie en ruwe stenen muur. Ik hou van het ambachtelijke, de toon was meteen gezet. De nieuwe toonbank is ook ambachtelijk en in de kleuren van de muren. Ook de nieuwe vloer heeft een ambachtelijke look en er kwam een mooie zachte belichting."


Valerie Deschamps

"Met de overbodig geworden schappen en diepe kasten weg te doen kwam er veel ruimte vrij. Alles oogt nu frisser en opener en we hebben veel meer plaats. Met de vitrine vrij te laten halen we nu ook meer licht binnen, plus ik kan de straat zien", lacht de zaakvoerster.

Benieuwd wat een ontwerper voor jouw zaak kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met DESIGN IN SHOPS project manager Sébastien Hylebos.

Het DESIGN IN SHOPS project is een concreet resultaat van het lidmaatschap van de stad en regio Kortrijk aan het UNESCO Creative Cities Network. Dit project moedigt de samenwerking tussen handelaars in stadscentra en professionele designers aan. Het project wordt uitgevoerd door Designregio Kortrijk en gefinancierd door de stad Kortrijk en Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk. Veertig Kortrijkse handelaars of horecazaken zullen financieel worden ondersteund en aangemoedigd om beroep te doen op een designer. Na een selectie door een jury wordt de handelaar voorgesteld aan drie internationale ontwerpers. Meer dan twintig zaken zijn ondertussen al gekoppeld aan een ontwerper en de nodige werken aan het uitvoeren.

Foto door Kattoo, quotes via KW.