Interclub

Uitnodiging INTERCLUB 26.09.19

Hodefi
Als speler in het veld van innovatiefinanciering in de regio Hauts-de-France begeleidt Hodéfi een dertigtal startups per jaar tijdens hunbeginfase.
Hodéfi biedt expertise aan, evenals pre-seed-leningen voor de opstartfase en individuele begeleiding op maat.

Designregio Kortrijk
Designregio Kortrijk is een netwerk van bedrijven, ontwerpers en iedereen die geïnteresseerd is in creativiteit en innovatie. Dit netwerk bestaat uit belangrijke spelers van de regio Kortrijk: de stad Kortrijk, Leiedal, Biënnale Interieur, Howest en Voka West-Vlaanderen.

CLUB-ENTREPRISES lille-design
De businessclub lille-design telt meer dan 100 leden en promoot destrategische rol van design in de economie, gebaseerd op drie principes :
- samenbrengen, communiceren, goede designvoorbeelden delen,
- eigen kennis verrijken dankzij getuigenissen van anderen,
- een designcultuur creëren in het eigen bedrijf


PROGRAMMA
18.00 Ontvangst door het Tripod-team
18.30 Welkomstwoord

François Dutilleul, Voorzitter van de Club Entreprises lille—design, Voorzitter van de raad van bestuur van de Groep Rabot Dutilleul, Anne-Sophie Soetens, Zakelijk Manager Hodéfi.
18.40 TRIPOD Nieuws
19.00 Presentatie van de Concept 5X5®

Designregio Kortrijk heeft het unieke concept 5X5® ontwikkeld om vijf ondernemingen de kans te geven om gedurende een jaar een designersduo in te schakelen. Voor elk bedrijf volgen een senior designer en een jong ontwerptalent een specifieke methodologie om een nieuwe dienst of product te ontwikkelen. De heer Karel François van Q-lite, toonaangevend in LED-display-oplossingen, en de heer Lieven Degrauwe, user experience designer bij UXpertise, vertellen over de samenwerking. Moderator: Stijn Debaillie, Coordinator bij Designregio Kortrijk
19.45 HODEFI PITCH
Drie startups laten zien hoe design heeft bijgedragen aan hun project: REDISON is gespecialiserd in nieuwe technologieën en ontwikkelt projecten van verbonden objecten in de wereld van muziek en gezondheid.
CONNECT’AGE is het eerste gepersonaliseerde platform voor multi-sensorische games.
SENCROP: een verbonden agro-weerstationoplossing die voor iedereen toegankelijk is
20.00 Een lesje in design
Service Design wordt alsmaar belangrijker in de positionering van bedrijven. Mevrouw Mathilde Adriaenssens, oprichtster en consulting director van Keyuz, legt uit hoe een bedrijf kan innoveren door een service te ontwikkelen die zowel
20.15 Walking dinner

INSCHRIJVEN