Wonder 2020 event 1

WONDER - Kortrijk Creativity Festival

‘WONDER’ is geschied: Kortrijk pakt uit met indrukwekkend creatief najaarsprogramma

Dat een pandemie de biënnale INTERIEUR en het stadsprogramma onderuit haalde was voor de Kortrijkse creatieve scène een impuls om intenser dan ooit de handen in elkaar te slaan. Het resultaat is een gloednieuw stadsfestival WONDER.

Creativiteit, design, kunst, muziek en bovenal: Verwondering en optimisme staan een maand lang centraal in een inspirerend parcours voor jong en oud. Volledig coronaproof, uiteraard.

Van 15 oktober tot en met 15 november bezet het creatief festival voor de verwondering WONDER de binnenstad van Kortrijk. Op 12 verschillende plekken in de stad gaan de deuren open voor jong designtalent, architectuur, kunstinstallaties, concerten, workshops en innovatieve projecten in een programma waarin elke liefhebber van creativiteit - in de breedste zin van het woord - zijn of haar gading kan vinden.

Een greep uit het rijkgevulde programma

Designregio Kortrijk toont onder meer de Belgische ontwerpers van morgen in de expositie ‘We Are the Next Generation’. De Biënnale Interieur kiest samen met de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend voor de vijftiende keer op rij een nieuwe Designer van het Jaar. HOWEST zet vijftien jaar Industrial Product Design in de kijker in haar nieuwe campus The Penta, ontworpen door de Duitse architect Thomas Rau. In het hoekige, state-of-the-art gebouw “The Level” presenteert de internationaal gerenommeerde opleiding Digital Arts and Entertainment een uiteenzetting van zijn 15 jarig bestaan.

Het Circular Travelling Experience Lab in Hangar K is een rondreizend labo uit paper-based materiaal dat de vele mogelijkheden toont van honingraat karton als eco-materiaal in al zijn varianten en toepassingsgebieden.

Leiedal komt met een indrukwekkende overzichtstentoonstelling in de Budafabriek rond 20 jaar architectuur in publieke opdracht.
Wilde Westen pakt uit met bijzondere concerten op diverse locaties, met ondermeer klinkende namen als An Pierlé en Sohnarr. De indrukwekkende Sohnarr Sjel staat in de tuin van Broelkaai 6. Het museum Texture laat je het werk van de internationaal gerenommeerde textielkunstenaar Klaas Rommelaere ontdekken.

Kunstencentrum BUDA en Vormingplus brengen een Kortrijkse versie van Ecopolis voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Budascoop zorgt voor een aangepast kinderaanbod.

Meer:
Ontdek verder de geselecteerde handelaars uit het project Commerce design en bezoek de creatieve hotspots van de stad met de nieuwe versie van de Kortrijk Creative City Tour.


Van de Budafabriek en het Interieurhuis tot BK6 en de verlaagde Leieboorden. WONDER loopt een maand lang op verschillende plekken in de binnenstad van Kortrijk. Het merendeel is gratis te bezoeken, workshops zullen op inschrijving zijn.

Alle info en praktische details beschikbaar vanaf 15 september 2020.
op www.wonderkortrijk.be