CICO HUB Li Banner slogan

Ronde Tafel circulair ondernemen

Ben jij een ondernemer die de keuze heeft gemaakt om meer circulair te ondernemen? Zoek je inspiratie en/ of een klankbord van gelijkgestemden? Dan is Ronde Tafel circulair ondernemen wellicht iets voor jou.

Bedrijven die kleine of grote stappen zetten richting circulaire economie hebben vaak nood aan praktische tips en ervaringen van gelijkgestemde ondernemers:

Met het co-creatietraject “Valoriseren van reststromen” brengt de CICO Hub bedrijven en ontwerpers samen om met de hulp van de sociale economie nieuwe producten te vervaardigen op basis van bedrijfsreststromen.

Op 17 juni komen de bedrijven Moerman, Fluvius en Sunconfex - die het afgelopen jaar aan het traject deelnamen - samen met de ontwerpers aan bod.

Tijdens de Ronde Tafel stellen zij in primeur de nieuwe productconcepten voor die werden ontwikkeld op basis van de verschillende reststromen. Na de getuigenissen is er ruimte voor discussie, vraagstelling en netwerking.

Iedereen welkom!

Praktisch

Adres
Circular Material Center
Etienne Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Wanneer

Vrijdag 17 juni 2022
Van 12.00 tot 15.00 uur

12.00 uur: Ontvangst met broodjeslunch
13.00 uur: Start sessie
15.00 uur: Voorzien einde

CICO HUB Facebook omslag slogan logo

Extra interessant voor circulaire doeners: in de voormiddag (van 9.00 tot 13.00 uur) organiseert Vlaanderen Circulair in samenwerking met POM West-Vlaanderen op diezelfde locatie het event Lokaal Circulair: West-Vlaanderen in de kijker. De circulaire economie is een hefboom voor een welvarende, gezonde en koolstofneutrale samenleving. Het event legt de nadruk op de rol van lokale besturen in de transitie naar een circulaire economie, maar het staat open voor alle ondernemers en organisaties die geïnteresseerd zijn in de omslag naar een circulaire economie op lokaal niveau. Op het programma staan bijdragen van Vlaanderen Circulair, POM West-Vlaanderen, Stad Kortrijk, Stad Brugge, Stad Roeselare en Acasus. Van strategievorming en beleid rond ondernemerschap tot circulair bouwen, afvalbeheer, deelinitiatieven, repair,... Je krijgt een brede blik op circulaire kansen en leert over concrete projecten. Tijdens de lunch is er uitgebreide mogelijkheid tot netwerking.

Voor het voormiddagprogramma lokale besturen dien je je wel apart in te schrijven via deze link.

ESF en Vlaanderen Circ