DRK CS FB banner3

Ontdek het programma voor Creativity Streaming

3 vrijdagen (15/01, 29/01, 12/02) trakteren wij je op een portie inspiratie en aanstekelijkheid, bondig gebundeld tussen 13u30 en 14u00.

We brengen verhalen van gedreven en creatieve mensen uit de regio. Mensen die de streek iedere dag weer in beweging zetten en bevestigen waarom regio Kortrijk het ‘UNESCO Design Region’ label ontving. Ook best practices uit andere UNESCO Creative Cities of Design komen aan bod.

Op het programma:

Sessie #1 15 januari
“Een gesprek met ondernemer Pieter Dondeyne van Circular Matters over het ontwikkelen van circulaire materialen met studenten van UGent Campus Kortrijk en designer van het jaar 2020, Sep Verboom.”
“3 internationale Designers in Residence 2020-21 werden uitgenodigd door Designregio om na te denken over “The future of urban leisure”. Ze onderzoeken de Kortrijkse eilanden en denken na over de toekomst van deze bijzondere plekken voor de inwoners van de stad. (In English)”
"Kris Dekeyzer van Leiedal over doordachte producten voor in de publieke ruimte."

Sessie #2 29 januari
“Ontwerpers Giel Dedeurwaerder en Brent Neve vertellen over het project WOOD-DESIGN dat houtverwerkende bedrijven en designers bij elkaar brengt om houtafval te herwaarderen en productieprocessen te optimaliseren. “
“Een gesprek met Sedac-Mecobel over het ‘waarom’ en de aanpak van innoverende productontwikkelingen.”
“Fair Circulair, hoe circulair zijn beurzen? Een interview met Isabelle Fruy van Kortrijk Xpo.”
"Elie Schneider van Design Core Detroit stelt een 'design guide' voor die architecten en projectonwikkelaars helpt om meer inclusief en duurzaam te ontwerpen en bouwen."

Sessie #3 12 februari
“Met DURF2030 gaat Kortrijk voor een creatief toekomstperspectief. Gangmaker Katrien Voet vertelt over de vele projecten die Kortrijk zullen vormgeven.”
“This is the next generation: 2 jonge ontwerptalenten Amber Eghermanne en Josephine Chys over de thema’s die hen wakker houden.”
“Jong talent zet oud textiel om naar nieuwe stoffen, een verhaal van onderuit met internationaal potentieel uit collega-designstad Cape Town.”

​REGISTREER JE HIER

Al geregistreerd? Volg het event HIER.

Partners cs