Mock Up KCCT2023 01 0

Kortrijk Creative City Tour - editie 5

Kortrijk Creative City Tour, unieke tips in vier creatieve buurten

Toerisme Kortrijk ontwikkelde i.s.m. Designregio Kortrijk een wandelparcour die jou op sleeptouw neemt langs vier creatieve buurten met unieke landmarks, shops en horeca in de Kortrijkse binnenstad. Creatieve vitrines en galerijen staan in de kijker. Events en festivals in Kortrijk krijgen een prominente plaats.

De wandeling werd ontwikkeld naar aanleiding van WONDER, Creativity Festival van 19 oktober t.e.m. 5 november, en laat opnieuw zien waarom Kortrijk deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network.

Mock Up KCCT2023 01 0

8 km door 4 creatieve buurten


De Kortrijkse eeuwenlange traditie als handelsstad bezorgde haar een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap. Kortrijk maakt al jaren deel uit van uit het ‘UNESCO Creative Cities Network’ op vlak van design.

De stad blijft zichzelf steeds heruitvinden en bruist van de creativiteit. Dat zie je, dat proef je en dat beleef je tijdens deze 8 km lange wandeling langs unieke landmarks, shops, horeca en events. Onderweg loop je door 4 creatieve buurten.

Verken bekende Kortrijkse hotspots zoals het Begijnhof of de verlaagde Leiboorden, maar ontdek ook nieuwe plekjes zoals Polly's Playground, Tiny Stories of Atelier Nooitgedacht.

Ook slowshopping in het winkelwandelgebied van het centrum mag niet ontbreken, met tal van unieke shops en terrasjes. Zeker de pittoreske zone in de schaduw van de Sint-Maartenskerk met toren (die je kan bezoeken mits reservatie) en zijn leuke zijstraatjes mag je niet overslaan.

Mock Up KCCT2023 02 0

Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in het creatieve Kortrijk? In Kortrijk valt er altijd wel iets te beleven. Kom af voor jouw favoriet event of festival en blijf gerust logeren om nog meer te kunnen proeven van Kortrijk, creatieve stad aan de Leie.

De creatieve tips worden up-to-date gehouden en aangevuld op de website van Toerisme Kortrijk.

Mock Up KCCT2023 03 0

De wandeling is opgemaakt in 4 talen. Er is een Nederlands-Franse en Engels-Duitse versie beschikbaar. De Kortrijk Creative City Tour zit bovendien in het aanbod van de Kortrijkse gidsenverenigingen. Zij bieden hun versie van de wandeling aan voor groepen die onze creatieve stad komen bezoeken.

Het grafisch ontwerp is van de hand van FORT07.