Mock Up Kortrijk Creative City Tour Okt2020 01 0

Kortrijk Creative City Tour

Toerisme Kortrijk ontwikkelde i.s.m. Designregio Kortrijk opnieuw een wandelroute die jou op sleeptouw neemt langs zes creatieve buurten met unieke landmarks, shops, horeca en events in de Kortrijkse binnenstad. De wandeling laat zien waarom Kortrijk deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network.

Wie het 6,5 kilometer lange parcours volgt, wandelt langs 6 creatieve buurten: het Buda-eiland, de Leieboorden & Overleie, Kortrijk Weide, de Muzieksite & Station, Kortrijk Centrum en 1302 & het Plein. Je maakt onder meer kennis met Broelkaai 6, de Penta, het Muziekcentrum, ... Naast deze creatieve plekken krijg je ook een overzicht van bijzondere horecaspots en creatieve events in de binnenstad.

De wandeling is opgemaakt in 4 talen: een Nederlands-Franse versie en een Engels-Duitse versie. De Kortrijk Creative City Tour komt bovendien in het aanbod van de Kortrijkse gidsenverenigingen. Zij zullen hun versie van de wandeling aanbieden aan groepen. De brochure met parcours kan je gratis ophalen bij Toerisme Kortrijk of digitaal bekijken. Onder het account @kortrijkcreativecitytour vind je meer info en nog meer hotspots. Uiteraard kunnen bezoekers en wandelaars onder de hashtag kortrijkcreativecitytour hun belevenissen delen.


​Ontwerp door FORT07.

Mock Up Kortrijk Creative City Tour Okt2020 02 0