Kortrijk Art Weekend facebook banner

Nieuw! Kortrijk Art

Kortrijk Art is de nieuwe vereniging van meer dan 20 organisaties, privé en publiek, die beeldende kunst programmeren en tonen in Kortrijk. Eind oktober organiseren we het allereerste Kortrijk Art Weekend tijdens WONDER Creativity Festival.

Kortrijk Art realiseerde een centrale state-of-the-art website en branding in een ontwerp van Corbin Mahieu. Op de website www.kortrijkart.be ofwww.kortrijkartweekend.be presenteren we het hele jaar door alle lopende tentoonstellingen en kunstmanifestaties in de stad. Je vindt er alle informatie over wat er op de dag van jouw bezoek in Kortrijk aan beeldende kunst te zien en te beleven is.

KAW profielbanner
500014 kortrijkart 436f1a original 1693895171

In het weekend van 27 tot 29 oktober organiseren we bovendien het allereerste Kortrijk Art Weekend. Meer dan 20 Kortrijkse galeries, kunstinstellingen, musea en tijdelijke tentoonstellingen stellen hun deuren open voor een intense, driedaagse kunstmanifestatie. Het Art Weekend creëert een momentum met extra aandacht voor hedendaagse kunst in Kortrijk. Er zijn aangepaste openingsuren en extra activiteiten, zoals speciale tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en performances.

Kortrijk herbergt een jonge levendige hedendaagse kunstscene, variërend van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.

Alle deelnemende organisaties zijn het hele weekend open en delen dezelfde openingsuren:

- Vrijdag 27 oktober, van 16u tot 21u
- Zaterdag 28 oktober, van 11u tot 21u
- Zondag 29 oktober, van 11u tot 18u

De nieuwe non-profitorganisatie Kortrijk Art verbindt de activiteiten van zijn leden - een selectie van hedendaagse kunstgaleries, kunstruimtes en musea - en een levendige pool van aankomende kunstinitiatieven en pop-up tentoonstellingsruimten uit Kortrijk.

Kortrijk Art is een culturele bazooka die kunstliefhebbers van over gans Vlaanderen naar Kortrijk zal trekken. Alle organisaties die beeldende kunst brengen hebben zich verenigd. Door op hetzelfde moment te exposeren creëren we een groots cultureel momentum. Ik raad iedereen aan om de agenda vrij te maken en te genieten!

Axel Ronse, schepen van Cultuur

Kortrijk Art is de missing link tussen de steeds groter wordende groep van initiatieven, privé en publiek, die beeldende kunst tonen in Kortrijk. De nieuwe website en het Art Weekend moeten bezoekers van overal helpen om al deze plekken te ontdekken. Dit is nog maar de start!

Gautier Platteau, voorzitter a.i.

Namens 4N20, Abby, Academie Kortrijk, Art Church Rochus, Avee Gallery, Be-Part, Bolwerk/BAF!, Buda, Designregio Kortrijk, Elders Collectief, Kunst In Huis, Kunst in Publieke Ruimte, Kunstenhuis Harelbeke, Kunstwerkstede, LandmART, Liebaert Projects, LOF, Mast Gallery, Pand 00X, rhizome_, Salon Radical, The Wrong House, Wit.h

499860 Kortrijk Art Logo 4fe7cb original 1693834472