Non Moodshop LR

Kleurrijke gevel voor NON moodshop

Het vierde gerealiseerde project binnen DESIGN IN SHOPS.

NON Moodshop is een shop en 'ontmoetingsplek' voor iedereen. De naam, passend bij de straat (Grijze Zusterstraat), wordt als leidraad gebruikt in de winkel. Het geloof wordt gecombineerd met rock iconen in hun zelf geprinte kleding en accessoires (naast hun uitgebreide andere collecties).

NON Moodshop gebruikte het DESIGN IN SHOPS project om hun gevel aan te pakken. De gevel bestond uit 3 onderdelen (3 woningen naast elkaar) die niet duidelijk samenhingen. NON werd gekoppeld aan de ontwerpers van Studio Les Canailles uit Lille. Diane en Jérémie van Studio Les Canailles staan gekend voor hun kleurrijke illustraties, die ze ditmaal vertaalden op de gevel. Het resultaat is een prachtige gevelschildering geworden die het gebouw niet alleen veel pit en fun geeft, maar er ook voor zorgt dat de 3 onderdelen nu als één worden gepercipieerd door passanten.

Met DESIGN IN SHOPS willen stad Kortrijk en Designregio Kortrijk kleur geven aan Kortrijk als stad van innovatie en design. In het project worden handelaars aangemoedigd om hun winkel te vernieuwen of te herschikken, de etalage beter in te richten, de zichtbaarheid te verbeteren of andere creatieve ingrepen te verrichten samen met een designer. Elke deelnemende handelaar krijgt een toelage als financiële steun van de Stad Kortrijk en Interreg. Dit project is een concreet resultaat van het feit dat stad Kortrijk lid is van het Unesco Creative Cities Networkdankzij onze nauwe banden met de steden Detroit en Montréal. Veertig Kortrijkse handelaars of horecazaken zullen financieel worden ondersteund en aangemoedigd om beroep te doen op een designer. Na een selectie door een jury wordt de handelaar voorgesteld aan drie internationale ontwerpers. Twintig zaken zijn ondertussen al gekoppeld aan een ontwerper en de nodige werken aan het uitvoeren.


Gevel geschilderd door De Ververij.
Foto door Kattoo.