Memento Kiosk 2020

KIOSK omgebouwd tot MEMENTO lab

In de periode vanaf 21 februari tot en met maart 2020 zwaait de Kiosk haar deuren open als het Memento lab in teken van het Memento Woordfestival. Een residentieplaats waar een portie jonge, rijzende woordkunstenaars van het project Letterzetter, de mogelijkheid hebben om aan hun ‘literaire interventies’ te werken. De jonge talenten kunnen andere woordkunstenaars uitnodigen en met hun creatieve brein creaties maken rond het festivalthema Echo. Het thema staat centraal voor de meerstemmigheid van de stad Kortrijk.

Traditiegetrouw is de gastvrouw van het festival de Letterzetter van Kortrijk. Schrijfster Anneleen Van Offel is Letterzetter tot juni 2021, opvolgster van Jonas Bruyneel, waar zij de fakkel van hem overnam in 2019. Als Letterzetter brengt zij woordkunst in de stad en vormt jonge kunstenaars om tot creatieve ondernemers. Woord wordt dus het hele jaar door merkbaar.

De vijfde editie van het woordfestival zal dit jaar plaatsvinden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart 2020, namelijk in Muziekcentrum Track, Boekenhuis Theoria, De Kreun en CVO Miras als vuurtorens. Memento werkt voor het eerst samen met de Vlaamse Schrijfdag en het Nederlandse festival Tilt in Tilburg.

De Kiosk wordt voor het Woordfestival ingericht voor de woordkunstenaars. Elien en Tom van de Beste Kamer verzorgde de inrichting voor het Memento lab. De Beste Kamer heeft een voorliefde voor duurzaam en innovatief design. In hun collectie maken Elien en Tom ook graag plaats voor jong creatief talent. Het Memento lab werd trendy en huiselijk ingericht, zodat de woordkunstenaars in een comfortabele omgeving kunnen werken.

Bekijk het volledig programma via; https://www.mementowoordfestival.be/programma/

De Beste Kamer
Overleiestraat 3 - 8500 Kortrijk
https://www.debestekamer.be/