Kick off event com 12nov update

Kick-off Imagineering of data

Een inspirerend digitaal event over de waarde van data en hoe ze in daden om te zetten.

Zuid-West-Vlamingen zijn bedreven ontwerpers van producten en diensten, en dat willen Leiedal en Designregio Kortrijk stimuleren. Als partners van het Interreg-programma COM³ kennen zij de waarde van (open) data voor bedrijven en lokale overheden. Maar hoe ga je concreet met data om? Daarvoor bieden we alle inspiratie op het online kick-offevent Imagineering of Data op 12 november om 16u45.

Big data, open data, data-analyse, databasestructuren, datalakes… Wie als ondernemer niet mee is, is algauw gedateerd. Toch kunnen data heel veel voor je betekenen. Ook voor lokale overheden, die bedrijven op hun beurt kunnen ondersteunen. Hoe je dat aanpakt, is een uitdaging die Intercommunale Leiedal en Designregio Kortrijk graag met je aangaan. We bieden een aantal bedrijven en lokale overheden kosteloos een begeleidingstraject van één jaar door experts die design en data denken. Met het COM³-project maken we er werk van om aan de hand van data te komen tot concrete producten, innovatieve diensten of verbeterde interne processen waarvan je het bestaan of de mogelijkheden nog niet kende.

De data bij het woord
We geven de aftrap met Imagineering of Data, een coronaproof digitaal inspiratiemoment op 12 november om 16u45. Vanaf halfvijf ben je online welkom voor knappe live keynotes door auteur en transformatiekenner Jo Caudron, docent en dataduizendpoot Johan De Gelas van Howest, en Patrick Reyntjens van GEOxyz, een wereldspeler die gespecialiseerd is in hydrografisch en topografisch onderzoek. Kris Dekeyzer van Leiedal sluit af met een toelichting over het COM³-project.

Het aantal deelnemers is onbeperkt. Je moet je wel even registreren.

Alle info en inschrijven via www.leiedal.be/IGOD.