Ton Sur Ton

Het eerste DESIGN IN SHOPS project is afgewerkt!

Kapper TON SUR TON opent feestelijk haar deuren, het resultaat van een fijne samenwerking.

Om kleur te geven aan Kortrijk als stad van innovatie en design, werd ‘DESIGN IN SHOPS’ gelanceerd. Een project waarin samen met Rijsel, Bergen en Doornik handelaars aangemoedigd worden om hun winkel te vernieuwen of te herschikken, de etalage beter in te richten, de zichtbaarheid verbeteren of andere creatieve ingrepen te verrichten samen met een designer. Elke deelnemende handelaar krijgt een toelage als financiële steun van de Stad Kortrijk en Interreg. Dit project is een concreet resultaat van het feit dat stad Kortrijk lid is van het Unesco Creative Cities Network dankzij onze nauwe banden met de steden Detroit en Montréal.

Veertig Kortrijkse handelaars of horecazaken zullen financieel worden ondersteund en aangemoedigd om beroep te doen op een designer. Na een selectie door een jury wordt de handelaar voorgesteld aan drie internationale ontwerpers. Twintig zaken zijn ondertussen al gekoppeld aan een ontwerper en de nodige werken aan het uitvoeren.

Op zondag 8 maart, werd de eerste volledige gerealiseerde zaak Ton Sur Ton feestelijk geopend. Kapper en Kanker Hair Professional Nico Desmet werkte samen met een ontwerpersduo, het interieurontwerp en de decoratie zijn van de hand van Simon De Backere en het grafisch werk werd gerealiseerd door Niels Verdoncq van Plusgrand uit Doornik. Het resultaat? Een stijlvol Art Deco geïnspireerd interieur.

In het kader van Interreg project DESIGN IN & in samenwerking met de Stad Kortrijk


Bert demasure vroman decoratie tst web09 660x0 is hidpi 1
TON SUR TON opening