Hvdv Award beeld

Henry van de Velde Awards 2021

Na de succesvolle editie 2020 lanceert Flanders DC de Henry van de Velde Awards 2021! Ze zijn opnieuw op zoek naar zinvolle, vernieuwende, functionele en duurzame designprojecten met een Vlaamse link. Inschrijven kan HIER tot en met 24 mei 2020.

Henry van de Velde Awards
De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten, diensten en systemen die vanuit design, oplossingsgericht en richtinggevend, een positieve impact hebben op de economie en de samenleving.

De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele en onafhankelijke jury met belangrijke expertise in de sector. Met de eigen website, de officiële prijsuitreiking, de tentoonstelling en de publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

7 categorieën
In 2021 worden 12 Henry van de Velde Gold Awards en 14 Henry van de Velde Awards uitgereikt. Voor de categorieën Company, Ecodesign by OVAM, Lifetime Achievement, Young Talent en Public kan niet worden ingeschreven. Deze worden aangeduid door de jury.

Voor de 7 overige categorieën kan wel ingeschreven worden, met een product, dienst of systeem. Die categorieën zijn:

 1. Business Innovation Award
 2. Climate Challenge Award by VMM
 3. Consumer Award
 4. Crafts by Bokrijk Award
 5. Digital Product Award
 6. Graphic & Communication Award
 7. Habitat Award


Reglement
Wil je je graag inschrijven? Bekijk dan hieronder de voorwaarden:

 • De inzending gebeurt op de voorgeschreven wijze, volledig en binnen de gestelde termijn. Naast een motivatie waarom een inzending binnen 1 van de 7 categorieën valt, dien je ook duiding te geven rond de duurzaamheid van de inzending. Indien de inzending hieraan niet beantwoordt, is de organisatie gerechtigd om deze uit te sluiten.
 • De inzendingen hebben een Vlaamse link, hetzij via de ontwerper of ontwerpstudio, hetzij via de producent, editeur of andere opdrachtgever.
 • Het product is in zijn huidige vorm gelanceerd op de markt tussen 1 april 2019 en 24 mei 2020, en het traject van de diensten is afgerond na 1 april 2019.
 • Inschrijven kan via deze link t.e.m. 24 mei 2020. Let op! Hou alle benodigde informatie bij de hand, want het is niet mogelijk om de inschrijving voorlopig op te slaan.

Met één project inschrijven in meerdere categorieën is toegestaan, net zoals deelname met meerdere projecten.

Het volledige reglement vind je hier.

Vragen
Bij vragen kan je steeds terecht bij:

Bie Luyssaert, +32 (0) 497 59 33 17, bie.luyssaert@flandersdc.be

Inge Vranken, +32 (0) 497 59 33 20, inge.vranken@flandersdc.be