Designers in Residence Kortrijk 2020

Designers in Residence Kortrijk 2020

Ook in uitdagende tijden hebben we behoefte aan inspiratie voor de toekomst.
Designregio Kortrijk verwelkomt recent afgestudeerde internationale ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines voor het Designers in Residence Kortrijk programma.

Gedurende een residentie van 3 maand (november tot januari 2020), krijgen de designers de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen.
Het thema van dit jaar is: The future of urban leisure
Deze editie behandelt een breed onderwerp en nodigt uit tot reflectie over de toekomstige stedelijke conditie. Tegelijkertijd zoeken we naar kleinschalige interventies, prototypes en experimenten. Om dit te ondersteunen zorgen we voor een living lab condition in bestaande maar leegstaande gebouwen en winkels in het centrum van de stad.

Onze 3 internationale designers zijn:

JaddKortrijk froelich portrait 458x0 isElena

Emilie Froelich
France
°1992
figuresvives.com

Emilie Froelich is een Franse architecte. In 2017 was zij mede-oprichter van "figures vives", een experimenteel platform met 13 pas afgestudeerde medestudenten. In deze context verkent ze de interacties tussen het lichaam en de ruimte, als een combinatie van materiële en immateriële lagen. Ze is momenteel gevestigd in Almería en Straatsburg en werkt samen met La casa Amarilla en Semper Vera.

Jadd Hallaj
Syrien / Americain
°1996
jaddhallaj.com

Jadd Hallaj is een Syrisch-Amerikaanse architect die momenteel in Parijs woont.
Door het samenvoegen van erfgoed en design wil hij helpen bij het behouden en creëren van context-relevante ruimtes die verankerd zijn in duurzame sociale praktijken op alle schaalniveaus van een gebied. Lokale designnetwerken zoals DESIGNREGIO KORTRIJK kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van stedelijke systemen, door nieuwe productiewijzen te bevorderen of gemarginaliseerde gemeenschappen te integreren in een holistisch designproces. Hij streeft ernaar om op een dag dergelijke netwerken in Syrië en de regio te kunnen uitwerken.

Elena Falomo
London / Berlin / Italy
°1993
elenafalomo.com

Elena is een soort kerberos: de hoofden van een ontwerper, een ingenieur en een kunstenaar delen hetzelfde lichaam. In haar praktijk mengt ze kunst, activisme, code en physical computing om speculatieve probes en hyperbolische producten te creëren. Ze houdt zich bezig met feminisme, digital rights, open software en open culture door middel van haar werk. Haar interesses brachten haar ertoe om een aantal artistieke collectieven op te richten om prangende hedendaagse problemen aan te pakken. Ze is ook een gepassioneerd docent aan universiteiten in heel Europa.
Elena studeerde onder andere aan Politecnico di Torino -Turijn is net als Kortrijk UNESCO Creative City of Design- en aan het Royal College of Art London.

Ben je geïnteresseerd in een ontmoeting met de ontwerpers tijdens hun residentie, of wil je meer informatie? Neem contact op met Lise Van Tendeloo.