Budalab

Designer Club #8 Fablab stories

Ben je ontwerper en heb je hulpmiddelen nodig voor je projecten? Ontdek de specifieke kenmerken van verschillende fablabs en wat ze je kunnen bieden tijdens deze 8e editie van de Tripod Designer Club.


PROGRAMMA

17.45 Onthaal

18.00 Inleiding
Khadija OMARI, Parc Manager – Zone Tournai, IDETA

18.05 TRIPOD-nieuws - Alice Vadurel, Project Manager, lille—design

18.15 Fablab story - Voorstelling van de fablabfilosofie - Elodie Wannez, Projectleider, Wap’s Hub

18.30 Pitch Lab – 4 fablabs pitchen hun specifiek aanbod

Fab – C (Charleroi)

Fab-C is een ULB-service binnen de creatieve hub van Charleroi Métropole. Dit digitale makersatelier staat open voor iedereen en men kan er bijna alles bouwen. Delphine Dauby, FabLab Manager, ULB Charleroi

Institut catholique d’arts et métiers ICAM (Lille)

De site van ICAM Lille beschikt over een technisch platform, uitgerust met verschillende technologieën, dat bedrijven toegang geeft tot services voor prototyping, ontwerp, assemblage, testen, kwalificatie, enz. «Het idee is om de ontwikkelingsfase van een product te versnellen om het sneller op de markt te kunnen aanbieden.»

Mathieu Fromont, Verantwoordelijke van het Pl@teform’Icam
Ingrid Dhalluin, Verantwoordelijke Dienstverlening aan Bedrijven, ICAM

BUDA :: LAB (Kortrijk)

BUDA::lab is een openbare werkplaats waar creatievelingen, ontwerpers, makers, kinderen, studenten en scholen creatief aan de slag kunnen. Kom er je ideeën omzetten in projecten, volg workshops om nieuwe skills aan te leren en ontmoet de community van makers!

Lisa Declercq, Project Manager, Designregio Kortrijk

FabLab Wapi (Tournai)

FabLab Wapi is open voor het publiek en biedt allerlei tools, inclusief digitale machines, voor het ontwerpen en produceren van objecten.
François Bouton, FabLab Manager, Wap’s Hub

19h00 Designer & Fablabs - Discussion avec Salopette Studio
Wat kunnen fablabs voor designers betekenen vanuit technisch oogpunt, voor de ontwikkeling van ideeën en projecten en op het vlak van samenwerking?
Salopette Studio is een innovatief en duurzaam designbureau, opgericht door een Frans-Belgisch duo dat zich in Kortrijk heeft gevestigd: Martin Ripoche en Gautier Grouselle. Beiden zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen en nieuwe manieren om ze te transformeren. Ze zullen hun ervaringen delen en ons helpen om de voordelen van fablabs te begrijpen, die plekken van uitwisselingen en experimenten, de extra ruimtes die de ontwikkeling van projecten bevorderen.

Dit gesprek wordt gemodereerd door David Ferron, Projectmanager Future Design & Industry en gastheer van Clubimpression3D - CCI Grand Lille.

19h20 Q&A

19h30 Netwerkreceptie

Inschrijven via
tripod-design.eu