Warmste Makerspace 676x463

De Warmste Makerspace

BUDA::lab wordt De Warmste Makerspace!Een initiatief van Canvas, Team Scheire, Devine Howest en BUDA::lab (Designregio Kortrijk).

Van vrijdag 20 tot zondag 22 december wordt het BUDA::lab de Warmste Makerspace! Niet alleen kampeert Team Scheire er 3 dagen, maar je kan ook creatieve talks meepikken, tal van workshops voor jong en oud en een Makersmarkt. Alle inkomsten gaan naar Clinicoders, een project van CoderDojo Belgium dat makersprojecten ondersteunt voor kinderen met een beperking.

Voor het Canvas-programma Team Scheire bedenkt Lieven Scheire samen met een team van ontwerpers en makers concrete oplossingen voor dagdagelijkse problemen van mensen met een beperking. En dat is precies wat ze ook gaan doen op 20, 21 en 22 december tijdens De Warmste Makerspace, een pop-up-atelier in het BUDA::lab in Kortrijk. Daar pakken Lieven en zijn “fixers” allerhande kleine problemen aan en proberen ze die op een paar uur of een dag op te lossen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen naar de kracht van creativiteit en samenwerking. En Lieven brengt dagelijks verslag uit van hun vrijwilligerswerk voor het goede doel.

Maar er is meer!

Studenten Devine, Howest houden het hele weekend een bar open in de Budafabriek ten voordele van Clinicoders. Op vrijdagavond 20 december organiseren zij er ook de Warmste Creative Talks: een avond vol creatieve talks met oa Hannes Coudenys (Hurae), Wünderbaar, Jonas Leupe (Brandstof studio) & Jonas Devacht. Tickets verkrijgbaar via het facebookevent.

CoderDojo Belgium is 3 dagen aanwezig voor een Coderdojo pop-up! (telkens van 10u-18u) Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t/m 18 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers.Tijdens de Warmste Makerspace organiseren de coderdojo's van Kortrijk, Waregem en omstreken pop-up coderdojo's waarbij je bijvoorbeeld een robot kan laten rijden, een eerste spelletje op computer kan programmeren of met arduino kan experimenteren.

Op zondag 22 december ben je welkom voor een Makersmarkt georganiseered door het BUDA::lab: een ontdekkingsmarkt waar tal van makers hun producten/machines/projecten/uitvindingen tonen aan het grote publiek! Ben je een maker en wil je een plekje op de Makersmarkt? Neem contact op via info@budalab.be.

Gedurende de drie dagen kunnen bezoekers ook deelnemen aan tal van workshops (met vrije bijdrage) in samenwerking met verschillende partners:Vrijdag 20/1210u-14u30:- Workshops solderen- Pop-up coderdojo14u30-18u:- Workshops solderen, workshops stickers maken- Pop-up coderdojo

Zaterdag 21/1210u-14u30:- Workshops solderen- Workshops 3D ontwerpen/printen- Pop-up coderdojo14u30-18u:- Workshops solderen- Workshops stickers maken- Workshops 3D ontwerpen/printen- Pop-up coderdojo

Zondag 22/1210u-13u30:- Makersmarkt- Workshops solderen- Pop-up coderdojo13u30-18u:- Makersmarkt- Workshops solderen- Workshops stickers maken- Pop-up coderdojoIedereen welkom!Van 20 tem 22 december, vrije toegang tussen 10u00 en 18u00.Budafabriek, Dam 2a Kortrijk

Voor meer info, neem contact op met Stan Dewaele, coördinator BUDA::lab en project manager Designregio Kortrijk via info@budalab.be of 056/51.91.8