Creativity Summit2021 Jonas Verbeke LR 16

Creativity Summit 2022

Welkom op vrijdag 21 oktober 2022 voor onze Creativity Summit, in het kader van het unieke WONDER Kortrijk Creativity Festival in de Budafabriek.

We wisselen inspirerende regionale cases van bedrijven en ontwerpers rond circulaire economie en innovatie in de zorg af met een boeiend internationaal verhaal uit het UNESCO Creative Cities Network.

Programma

10:45 Ontvangst

11:15 Start Creativity Summit

(onder voorbehoud)

  • Verwelkoming door burgemeester Ruth Vandenberghe
  • Dominiek Callewier en Mieck Vos blikken vooruit. Wat heeft deze streek, en in het bijzonder het partnership Designregio Kortrijk in de wereld in petto?
  • Elk materiaal, een nieuwe toekomst. We gaan in gesprek met Jordi Demey van deelnemend bedrijf Moerman en ontwerper Dries Laperre van Surplace over hun aanpak van restmaterialen. Welke nieuwe toepassingen komen daaruit? Welke nieuwe producten gaan straks richting de markt?
  • De methodiek is al ingeburgerd in de architectuur, maar wordt nu ook een trend in product design. Yannick Christiaens van UGent Campus Kortrijk vertelt over computational design en hoe via data en algoritmes betekenisvolle producten voor de zorgsector worden ontwikkeld.
  • Maatwerkbedrijf WAAK stelt haar nieuwe samenwerking voor met Robberechts om hun akoestische panelen maximaal circulair te maken.
  • De Litouwse mode- en textielontwerpster Vida Strasevičiūtė vertelt over het 5X5® innovatietraject dat zij doorliep met Barker Textiles uit Kaunas, collega UNESCO City of Design. Samen creëerden ze duurzame oplossingen om het textielafval van Barker te minimaliseren en opnieuw in te zetten. Resultaat is een volledig nieuwe productlijn voor het bedrijf in de vorm van een collectie kledingstukken.
  • Elke maaltijd, een klein geluk: Designers van Studio Dott werkten samen met Zorggroep H.Hart en studenten van Devine Howest aan een gebruiksvriendelijk maaltijdproces voor de bewoners van H.Hart. Ontwerper Suzan Bijloo en een student Devine vertellen over hun ervaring van samenwerking met ouderen.

13:00 Netwerklunch

14:00 Einde en mogelijkheid tot bezoek aan WONDER Creativity Festival

Deze summit is het eindevent van het EFRO project (1418) “Ontwikkeling van nieuwe zorgproducten en -diensten door middel van co-creatie en design thinking”

Praktisch

Vrijdag 21 oktober van 11u15 tot 14u (ontvangst vanaf 10u45), met lunch.
Budafabriek, Dam 2A, 8500 Kortrijk

Met de wagen: ondergrondse parking naast de ingang.

Dit event wordt kosteloos aangeboden dankzij de steun van:

Logos creativity summit 2022