Wonder square 1080x1080px 01

WONDER Creativity Festival 2023

SAVE THE DATE 19.10 – 05.11.23

WONDER Creativity Festival verruimt je blik op de toekomst

Wonder banner facebookevent

Tussen 19 oktober en 5 november neemt WONDER Creativity Festival je mee op een gratis parcours doorheen centrum Kortrijk langs tal van creatieve exposities, installaties en events. Verwacht je opnieuw aan tonnen inspiratie, kleurrijke inzichten en vernieuwende ideeën op meer dan 25 locaties!

Programma

WONDER wordt dit jaar ruimer en gevarieerder dan ooit. Wat mag je verwachten:

  • collectieven van ontwerpers die nieuw werk presenteren in een unieke setting,
  • galerijen die (inter)nationale kunstenaars samenbrengen,
  • street art door bedrijven en illustratoren,
  • Belgische ontwerpstudenten die tonen wat zij in hun mars hebben,
  • handelszaken die ruimte openstellen voor creatives,
  • bedrijven die samenwerkingen aangaan met veelbelovende studenten
  • en veel meer!

Enkele highlights....

Lost hearbeatsEye on designBudafabriek WATNGBroelkaai 6 Not a Dress

Budafabriek

In de Budafabriek verzamelt heel wat veelbelovend Belgisch ontwerptalent in exposities van Designregio Kortrijk, Kortrijk Xpo en Howest: WE ARE THE NEXT GENERATION, Eye on Design en INSIDE OUT, STORIES 20*IPO. Grafisch en illustratief platform BuroMuro bouwt een Wonderwall.

Broelkaai 6

Broelkaai 6 zet zijn deuren open voor Belgische en internationale hedendaagse kunstenaars.

Texture

Flanders DC toont in Texture een selectie ontwerpers uit hun designplatform FOR THE NOW en VAKlab Bokrijk exposeert er de winnaars van de BKRK award met focus op hedendaagse vlechttechnieken.

Broeltoren

Op de eerste twee verdiepen exposeert het Belgian Design Pavilion in samenwerking met Kanvas. In de nok van de Broeltoren ontroert Stijn D'hondt met de expo Lost Hearbeats met vijftien verliesverhalen op een audiovisuele manier vertaald.

De Beste Kamer

De kunststof stoel heruitgevonden. Samen met het Deense meubelmerk Muuto brengt De Beste Kamer het duurzame en circulaire verhaal van hun Fiber stoelen.

Atelier Nooitgedacht

Atelier Nooitgedacht nodigt het productiehuis Tegenadem uit die met een experimentele geluids- en opnamemachine een nieuwe brug slaat tussen muzikanten en publiek. Daarnaast zal Yani Vandenbranden met collega ontwerpers de invulling van het woord 'design' onder de loep nemen.

Jouw event op WONDER?

221025 F07 Commerce Design Award 128

HOSPITALITY OP MAAT voor bedrijven en verenigingen

Dit jaar bieden we bedrijven, verenigingen of organisaties voor de eerste keer de mogelijkheid om onze hoofdlocatie, de Budafabriek in te zetten als creatieve en inspirerende setting voor events, recepties, dinners, conferenties, personeelsfeesten of productlanceringen.