K TOTEM POSTER2 Polly Huyghe

Nieuw K-TOTEM design door Polly Huyghe

De start van Sinksen grijpen we aan voor een nieuw, zomers en feestelijk ontwerp voor de K-TOTEM! Dit keer van de hand van ontwerpster, illustratrice en keramiste Polly Huyghe. Met haar kleurrijk ontwerp doet ze verlangen naar de zomer. Polly Huyghe is opgegroeid in een artistieke context en vond al snel een creatieve uitlaatklep in muziek en keramiek. Op dit moment studeert ze Industrieel Ontwerpen aan UGent Campus Kortrijk. Haar illustraties en keramische objecten, of het nu strandballen of trompetten zijn, nemen je mee in haar speelse, imaginaire wereld.

KTOTEM POLLY HUYGHE 2

Samenwerking Kaunas

Het ontwerp van Polly is de komende maanden ook te zien in Kaunas, Litouwen! Kortrijk heeft sinds een aantal jaar een zeer goeie band met Kaunas. Met Designregio Kortrijk konden we er ook enkele projecten uitrollen, waaronder een K-TOTEM! Het laatste weekend van mei gaat er ieder jaar in Kaunas een groots stadsfeest door, net als in de Kortrijkse Sinksenfeesten. Polly's K-TOTEM is voor beide steden dus een ode aan samenzijn, zon en feest!

IMG 20230525 083506

Vertel ons wat meer over je ontwerp

Feest, zomer, zon, muziek! De trompet blaast Kortrijk de zomer in met een portie strandballen. Het groen van de stad komt erin terug en er is ook een link naar Kaunas in Litouwen, dat eind mei net als Kortrijk feest viert met zijn inwoners. In Kaunas zetten ze dan o.a. een lange tafel in de straten, waar iedereen samen komt dineren. Dat tafereel vind je ook terug in mijn ontwerp. Het doel van deze K-TOTEM is om een glimlach tot achter je oren te toveren. Het ontwerp leidt een eigen leven en ik zou er naar willen blijven kijken.

Waar haal je inspiratie voor je ontwerpen?

Elke kleine gebeurtenis, kleur of zin uit mijn omgeving kan inspiratie zijn. Eens ik begin met tekenen of kleien, komt de rest vanzelf. Uit het ene lijntje vloeit het andere en voor je het weet heb je een hele K-TOTEM ontworpen. Het is allemaal vanzelfsprekend en logisch in mijn hoofd tot de verbazing van anderen. Ik begrijp dat mensen het misschien absurd vinden dat er een schildpad van een cocktailglaasje slurpt op een taart, maar dat maakt het juist allemaal heel interessant.

KTOTEM POLLY HUYGHE 8KTOTEM POLLY HUYGHE 10

Naar welke illustratoren of creatives kijk je op?

Brecht Vandenbroucke, Eric Croes, Joakim Ojanen, Charlotte Dumortier, Louise Daneels,… Ik kijk op naar heel wat creatievelingen, van grote namen tot mensen in mijn omgeving. Kleur en speelsheid zijn elementen die wel vaak terugkomen in het werk van artiesten die ik bewonder.

Wat is volgens jou het mooiste plekje in Kortrijk?

Er zijn veel leuke plekjes in Kortrijk. Om in thema van deze zomerse totem te blijven, zal ik buda beach zeggen, de ideale plek om tijdens de zomer tijd te spenderen met vrienden. Als het toch wat minder weer is, kan je snel naar Budascoop of Texture gaan.

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

In mijn ideale scenario, zie ik mezelf als fulltime kunstenaar binnen 5 jaar. Leven van wat je graag doet, is zo belangrijk. Misschien is het ontwerpen van deze K-TOTEM wel al stapje dichter bij deze droom.