Metaverse

Flanders DC organiseert Webinar over AR en metaverse voor mode en design

Zet 9 mei in je agenda, want dan organiseert Flanders DC / for Design van 10-11u de gratis webinar over AR en metaverse voor mode en design. Sprekers Bas Gezelle, Kurt Callewaert, Shane Deconinck en Jonathan Maes gaan dieper in op de technologieën Augmented Reality (AR) en metaverse.

Wat?

Ze tonen de mogelijke invloed en opportuniteiten voor de mode- en designsector aan de hand van concrete voorbeelden. Na een algemene introductie van de technologieën an sich laten ze ervaringsdeskundigen aan het woord die ook toelichten wat het zakelijk potentieel is per toepassing, met een sterke focus op beleving en retail.

Voor wie?

Voor ontwerpers, ondernemers en bedrijven in design of mode die willen onderzoeken hoe deze innovatieve technologieën kunnen bijdragen aan hun business, alsook voor e-commerce specialisten, marketeers en communicatiebureaus die deze toepassingen willen implementeren. Er is geen voorkennis nodig, het webinar is toegankelijk voor iedereen!

Sprekers

Eerst aan het woord is Bas Gezelle,een van de eigenaren en strategy lead van AR agency PLAYAR. Zij ontwikkelen augmented reality experiences voor merken op alle social media platformen en op het web. Van winkels die een immersive ervaring krijgen, het passen van virtual fashion tot andere producten die virtueel tot leven komen.

Valorisatiemanager Digitale Transformatie Kurt Callewaert en onderzoeksmanager Security & Privacy Shane Deconinck lichten de initiatieven en ambities van Howest binnen Web3 en metaverse toe.

Daarna neemt onderzoeker en business consultant Jonathan Maes jullie mee doorheen het immense potentieel van de metaverse aan de hand van een real life use case. Met zijn academische achtergrond in marktonderzoek en nieuwe businessmodellen en zijn ervaring als IT-consultant kan je een boeiende en inspirerende sessie verwachten.