WONDER 2023 PREVIEW 5 Jonas Verbeke LR 12

Alles wat je moet weten over je WONDER bezoek

WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk UNESCO City of Design, van 17 oktober tot 3 november 2024.

Wonder banner facebookevent

Wat?

Het gratis parcours neemt je mee langs 30 locaties met 55 exposities & installaties rond design, innovatie, technologie en kunst. Dit jaar werken we met 5 tracks, die je meenemen langs highlights rond een specifiek thema of doelgroep: product, circular, digital, art en kids, powered by Filou & Friends.

Daarnaast is er ook een uitgebreid eventprogramma met talks, activiteiten en workshops.

Ezgif com animated gif maker 1

Voor wie?

WONDER wil de blik verruimen van iedereen, van studenten, gezinnen, professionals, jong en oud. Iedereen is welkom!

Door wie?

WONDER is een initiatief van Designregio Kortrijk en met deelnemers van over heel België: bedrijven, scholen, creatives, galeries, organisaties, burgers etc.

Wanneer?

WONDER is open van 17 oktober tem 3 november, telkens van donderdag tem zondag. In de week open van 9u00 tot 18u00, in het weekend en herfstvakantie van 10u00 en 18u00. Dus maandag, dinsdag en woensdag gesloten.

Praktisch

Je start je bezoek aan de Budafabriek Kortrijk, waar het onthaal en de registratie doorgaat. Je ontvangt er het stadsplan en kan van daaruit de wandeling starten.

School? WONDER is de ideale (halve)daguitstap voor klassen. Je kan je bezoek nu registreren en onvangt als docent voorafgaand een voorbereidend document. Bovendien zijn er nog enkele vrije plaatsen voor gratis workshops.

Groep? Ook een groepsbezoek kan je nu al registreren. Interesse om dit met gids te doen, klik hieronder.

Kortrijk plan wonder

Enkele highlights

Op WONDER moet je zijn om nieuw ontwerptalent te ontdekken, dit kan o.a. in de expo WE ARE THE NEXT GENERATION en WIP.DIP.IPO in de Budafabriek, PICK MY FLOWER in het Koetshuis of 17 ( VITAL ) BOUNDARIES in Texture.

In de Budafabriek, Broelkaai 6, Broeltoren Noord en Patria gaan bedrijven in dialoog met ontwerpers, dit levert verrassende installaties, paviljoenen en digitale belevingen op.

Wat er aan het gebeuren is op vlak van circulariteit in productontwerp, ontdek je in de expo CYCLES OF DESIGN in de Paardenstallen. Ook Deltalight toont zijn duurzame innovaties rond aluminium slag in Broeltoren Zuid. In Surplace Studio ontdek je meer over levensduurverlenging voor stoelen via industriële 3D printing en in Texture en De Beste Kamer worden de mogelijkheden van hennep verkend.

Heel wat Vlaamse en Kortrijkse galeries participeren met zeer uiteenlopende expo's en werk: REDKETTLE Gallery presenteert in de unieke Kapel van de Zusters Paulinen en PLUS-ONE Gallery brengt een AR beleving naar de Verlaagde Leieboorden. Buda Gallery, Hilde Vandaele Gallery, Kunst in Huis, 4n20, Radical HeArts, Rhizome, Galerie Art & Design Productions en Art Church Rochus nemen niet alleen deel aan WONDER, maar het weekend van 26 en 27.10 ook aan Kortrijk Art Weekend.

Interesse in grafische vormgeving? Dan moet je in Atelier Nooitgedacht zijn voor Zegg Expo en in Buda Kitchen, waar drukkerij Die Keure zijn prepress afdeling naar verhuist en tal van talks organiseert.

DURF2030, De Stroate, Quindo, Bolwerk en LZSB slaan de handen in elkaar om, in het kader van Kortrijk 2030, de stad buiten de lijntjes in te kleuren. Ze nemen het leegstaande hotel aan Dam71 in en transformeren die tot heuse youth hub. Ook op heel wat andere locaties worden kinderen uitgedaagd tot creativiteit.

Op de Grote Markt en langs de Fabriekskaai worden iedere avond projection mapping spektakels opgezet.

Met de steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België nodigen we Audrey Large uit voor een installatie rond verschillende digitale fabricageprocessen zoals 3D-printen in de Broeltoren Noord.

Ook hout neemt een hoofdrol in: in de KIOSK presenteert Vaklab Bokrijk de drie finalisten van de BKRK award thema hout en in Buda Kitchen wordt een nieuw en innovatief houtproject gepresenteerd voor secundaire scholen, WOOD SKILLS.

Dank aan onze partners

WONDER wordt georganiseerd door Designregio Kortrijk en stad Kortrijk, met de steun van hoofdpartners Nationale Loterij, Aluvision en Deltalight, en partners Fedustria, Compagnie Het Zoute, Zorggroep H.Hart, en Designregio Kortrijk partners Howest, Intercommunale Leiedal, Kortrijk Xpo, Universiteit Gent Campus Kortrijk en Voka West-Vlaanderen.