MALMO x ALINE 3

POP IN STORE: creatieve Franstalige ontwerpers worden ontvangen in Kortrijk

Designregio Kortrijk realiseerde met de steun van stad Kortrijk reeds twee succesvolle projecten om handelszaken in stadscentra te verbeteren en boosten met behulp van design: DESIGN IN SHOPS en de Commerce Design Awards. Samen lanceren zij nu een derde actie: POP IN STORE.

POP IN STORE geeft de mogelijiheid aan creatieve Franstalige ontwerpers uit Bergen, Doornik en de Rijselse metropool om een tijdelijke alternatieve verkoopruimte aan te bieden in Kortrijk. Op die manier kunnen ze de Vlaamse markt uittesten. 4 handelszaken in Kortrijk ontvangen een ontwerper die de komende drie maand de kans krijgt om haar producten in een Kortrijkse winkel te verkopen. Kortrijk is hiermee de eerste stad die deze actie uitrolt, de andere 3 volgen in 2022.

De deelnemende handelszaken zijn Malmo, OBIN, TWEE en Stories About. Bij Malmo kan je de sfeervolle zelfgemaakte kaarsen in retro servies van de Doornikse “Les petites choses de” terugvinden. OBIN biedt de komende maanden de creatieve en stijlvolle juwelen aan van de Noord-Franse Floriane Leblong. Bij TWEE kan je binnenwandelen voor de kleurrijke en speelse keramiek creaties van Caroline Prévost uit Roubaix. En Lyse Lecrit uit Doornik werkt samen met Stories About om haar kaarsen, zeephouders, tasjes en andere ideale geschenken te etaleren.

De actie loopt tot 15 januari. De samenwerking tussen de handelaars en ontwerpsters kan hierna uiteraard verlengd worden. Ook in 2022 zullen er in Kortrijk nog verschillende samenwerkingen binnen POP IN STORES opgezet worden.

De andere steden zullen in de toekomst ook deze actie uitrollen, waardoor ook Kortrijkse ontwerpers de kans zullen krijgen om hun producten over de grens aan te bieden.

MALMO x ALINE 2OBIN x FLORIANE 2STORIESABOUT x LYSE 2TWEE x CAROLINE 6