IMG 0420 1

Voorstelling CICO Hub concepten

8 ontwerpers zijn binnen het project CICO hub aan de slag gegaan met de reststromen van de bedrijven Sunconfex, Moerman en Fluvius. Vrijdag 17 juni stelden ze hun concepten voor in het Circular Materials Center!

Fluvius

Fluvius heeft momenteel volgend reststromen: lichtarmaturen, meterdeksels en werkkledij.

Allossa is aan de slag gegaan met de PU gecoate kledij (die niet te recycleren valt). Haar onderzoek leverde boeiende productvoorstellen op, waardoor de levensduur van de materialen verlengd wordt. Ook stelde ze enkele lange termijn oplossingen voor.

Huho Design onderzocht de mogelijkheden voor meterdeksels. Fluvius is bezig al onze oude meters te vervangen door digitale meters, wat tonnen oud materiaal oplevert. Huho Design wil deze deksels gaan verwerken tot een nieuw granulaat. Momenteel is hij in gesprek met twee bedrijven die dit materiaal zouden afnemen.

EDMIRE.design is aan de slag gegaan met de OV armaturen die momenteel door Fluvius worden vervangen door led armaturen. Hij onderzoekt of de cases in te zetten zijn als bloembakken voor de openbare ruimte.

IMG 0437IMG 0435IMG 0426 1IMG 0420 1

Sunconfex

Sunconfex uit Ieper is een Europese topspeler op vlak van zonneweringstextiel. Maar net als Moerman kampen zij met heel wat snijafval.

Tillup Design Studio onderzocht de mogelijkheden van deze snijresten en ziet hiervoor een samenwerking met Moerman. Ze zijn reeds meerdere productconcepten aan het uittesten om een volledig upcycled product te verkrijgen.

AMA benaderde het textiel vanuit haar ervaring in de modesector en werkt verder op de piste om het materiaal in te zetten voor lichtarmaturen (voor outdoors).

Moerman

Moerman uit Meulebeke is een wereldspeler op vlak van floor & window cleaning tools. Tijdens het snijden van het rubber voor de trekkers is er onvermijdelijk restafval aan de uiteinden van een vel rubber. Wat kan hiermee gebeuren?

Studio L'atitude wil het rubber gaan shredden voor enkele boeiende nieuwe productconcepten.

Surplace onderzocht de piste om producten te ontwikkelen specifiek voor andere regionale bedrijven. Met enkele mooie namen!

Het onderzoek van Studio Obi One leidde tot heel wat productconcepten met als winnaar de boombinder, die momenteel al in testoplossing staat!

De finale producten kan je in oktober ontdekken op het WONDER festival in Kortrijk.

CICO HUB Facebook omslag slogan logo