The Dispersal Project KIOSK 1

Designers in Residence presenteren eindconclusies The Dispersal Project

De Designers in Residence Kortrijk 2021 Laurie Flint, Eliette Rampon en Stas MacLeod gaven eind januari een eindpresentatie over hun project “The Dispersal Project”.
Gedurende hun residentie werkten ze rond het thema “Future of Urban Nature”.
Ze ontwikkelden een reeks van tools om op een andere manier om te gaan met stedelijke ecologie.

Bekijk hier hun slotpresentatie.

DIRKS 1

Elk jaar nodigt Design Regio Kortrijk drie beloftevolle, internationale jonge ontwerpers uit voor een residentietraject van drie maanden in Kortrijk. De kern van dit traject is experiment en co-creatie.

Tijdens hun verblijf in Kortrijk werken de ontwerpers niet alleen samen, maar nodigen ze ook burgers, studenten, ondernemers en beleidsmakers uit om met hen mee te denken en te experimenteren. Deze confrontatie van jonge, internationale ontwerpers met de lokale gemeenschap leidt elk jaar tot inspirerende inzichten, verfrissende ideeën en experimentele concepten.

Design Regio Kortrijk heeft het genoegen het ontwerperstrio te ondersteunen bij hun onderzoek en ontwikkeling.

De drie voor 2021 geselecteerde ontwerpers - Stanisław MacLeod, Eliette Rampon en Laurie Flint - gingen aan de slag met de concepten 'wildernis' en 'wild zijn' binnen het ruimere thema The Future of Urban Nature.

Zij noemden hun project 'Het Verspreidingsproject'.

Geïnspireerd door de beweging van plantenzaden in steden, gaat The Dispersal Project over de opzettelijke en onopzettelijke relaties tussen mensen en niet-mensen. Tijdens ons leven zijn we voortdurend actoren in verschillende, vaak complexe natuurlijke processen, of we dat nu leuk vinden of niet. Dit betekent ook dat wij zorg moeten dragen voor de planten en wezens die ons bestaan vormgeven en ons een gevoel van saamhorigheid geven. Zij zijn ook van vitaal belang voor ons wederzijds welzijn.

The Dispersal Project images wit

Hopelijk inspireert hun parcours anderen om hiermee verder te gaan en hun research van "The future of Urban Nature” verder te zetten.

Laurie Flint, Eliette Rampon en Stas MacLeod werken nu verder aan hun eigen boek dat dit najaar gelanceerd wordt.

Benieuwd naar hun slotpresentatie?
We maakten er deze video van...