Wonder square 1080x1080px 01

Save the date: WONDER Creativity Festival 2024

SAVE THE DATE 17.10 – 03.11.24
WONDER Festival
verlegt de grenzen van je verbeelding

Na een zeer succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert WONDER een nieuw ambitieus programma voor najaar 2024.

Wonder banner facebookevent

Van 17 oktober tot 3 november 2024 zal heel wat Belgisch creatief talent op WONDER zijn/haar visie neerzetten op een betere toekomt. Bezoekers worden meegenomen langs een gratis en zeer divers parcours van bijzondere plekken in Kortrijk UNESCO City of Design, met verbluffende exposities, installaties en events rond design, innovatie, technologie en kunst.

Daarmee is WONDER meer dan ooit een uniek platform waar werk, ideeën en projecten van zowel kunstenaars, ontwerpers, studenten, burgers als bedrijven, scholen en organisaties samenkomen en verbonden worden. WONDER inspireert en nodigt bezoekers uit om samen de toekomst met lef en creativiteit vorm te geven.

Eerst blik op het programma

Dit jaar werd voor de 2e keer gewerkt met een open oproep, waar iedereen de kans kreeg om een initiatief in te dienen. Met groot succes, want de organisatie ontving meer dan 150 inzendingen. Na selectie door een jury, kan er nu een eerste deel van het programma gepresenteerd worden. Het kloppende hart van WONDER zal opnieuw in de Budafabriek liggen. Van daaruit zullen bezoekers een parcours van meer dan 20 locaties (verdeeld over drie hubs: BUDA, CITY & LOOF) kunnen volgen langs meer dan 40 expo’s of installaties. Het festival pakt dit jaar ook uit met enkele inhoudelijke tracks, langs “digital”, “circular”, “product innovation”, "art" & "kids" highlights.

  • De expo van jong Belgisch ontwerptalent, WE ARE THE NEXT GENERATION, bestaat dit jaar 10 jaar. Ieder jaar presenteert de expo dé Belgische designers die je in de gaten moet houden.
  • Met Hack The Material gaan bedrijven Ledro en Blue Label een creatief experiment aan in samenwerking met de kleurrijke en speelse design studio Nortstudio, gesteund door young potentials.
  • De gloednieuwe galerie Redkettle Gallery van acteur en ontwerper Maarten Ketels brengt werk van heel wat Belgische ontwerpers mee naar een zeer bijzondere underground locatie op het Buda-eiland.
  • Ook heel wat scholen kennen ondertussen de weg naar WONDER als presentatieplatform voor innovatieve projecten, zoals LUCA School of Arts, Howest en Universiteit Gent.
  • Drukkerij Die Keure verhuist zijn prepress afdeling naar Kortrijk en laat bezoekers zelf kennismaken met de drukkersstiel.
  • 7 designbedrijven - Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré - presenteren samen in de prachtige salons van Broelkaai 6 onder de naam WONDER CLUB house, in samenwerking met nieuw werk van 10 Belgische ontwerpers.
  • De Antwerpse galerie PLUS-ONE Gallery brengt met kunstenaar Mathias Mu een virtuele presentatie naar de Kortrijkse Verlaagde Leieboorden.
  • WONDER hoofdpartners Aluvision en Deltalight presenteren indrukwekkende licht- en digitale installaties.
  • DURF2030, De Stroate, Quindo, Bolwerk en LZSB slaan de handen in elkaar om, in het kader van Kortrijk 2030, de stad buiten de lijntjes in te kleuren. Ze nemen een leegstaande site in en transformeren die tot een heuse youth hub.
  • De Beste Kamer nodigt Normann Copenhagen uit voor een presentatie in de interieurwinkel.

Daarnaast wordt ook een uitgebreid eventprogramma gelanceerd. WONDER werkt samen met de professionele designbeurs Design Nation (17 en 18 oktober) en ook met Kortrijk Art Weekend (26 en 27 oktober).

Praktisch

WONDER zal gratis te bezoeken zijn tussen donderdag 17 oktober en zondag 3 november, telkens van donderdag tem zondag.

In de week van 9:00 tot 18:00, in de weekends en herfstvakantie van 10:00 tot 18:00.

Partners

WONDER wordt georganiseerd door Designregio Kortrijk en stad Kortrijk, met de steun van hoofdpartners Nationale Loterij, Aluvision en Deltalight, en partners Fedustria, Compagnie Het Zoute, Zorggroep H.Hart, en Designregio Kortrijk partners Howest, Intercommunale Leiedal, Kortrijk Xpo, Universiteit Gent Campus Kortrijk en Voka West-Vlaanderen.

Wonder logobalk mails34

Pers

Club Paradis, hello@clubparadis.be

Lees het volledige persbericht HIER.

Voor al je andere vragen kan je terecht bij Designregio Kortrijk info@designregio-kortrijk.be, 056 51 91 83