Praktijkworkshop composietmaterialen met vioolbouwer Tim Duerinck

Praktijkworkshop composietmaterialen met vioolbouwer Tim Duerinck

Tijdens een tweedelige hands-on workshop ga jij zelf aan de slag met composietmaterialen. Geen zorgen, onderzoeker en vioolbouwer Tim Duerinck begeleidt jou tijdens deze experimenten met vlascomposiet. Samen leg je een boeiend parcours af, op de grens van ambacht en technologie.

Tim Duerinck is geen klassieke vioolbouwer. Hij is al langer op zoek naar nieuwe materialen en vormen om unieke muziekinstrumenten te bouwen. Momenteel bouwt Tim tijdens een residentie in Texture een cello in vlascomposiet. Tot eind februari zie je hem wekelijks aan het werk in het TEXLAB van het museum. Hem aan het werk zien, doet jou misschien ook zin krijgen om zelf aan de slag te gaan met composietmaterialen. Dat kan, tijdens een tweedelige hands-on workshop, onder Tim's deskundige begeleiding.

De eerste workshop gaat door in Budalab op woensdag 24 november 2021. De tweede workshop gaat door in Texture op woensdag 1 december 2021. Zo maak je meteen ook kennis met deze twee ateliers in Kortrijk. Je schrijft in voor de beide workshops samen.

Je werkt met voorgemaakte mallen, waarin je vlasvezel legt en die vervolgens bewerkt met epoxy. Daarbovenop krijg je uitleg over de concepten en voordelen van de materialen, de do’s en don’ts, maar ook praktische weetjes, tips en tricks.

De workshops zijn gericht op iedereen die met composiet wil werken, iedereen die interesse heeft in nieuwe materialen en graag praktisch aan de slag wil met (vlas)composiet: makers, ontwerpers, ambachtslui, studenten, geïnteresseerden, … Kortom, iedereen die graag wil experimenteren met deze nieuwe materialen en de mogelijkheden ervan wil leren kennen.

Praktisch

Praktijkworkshop composietmaterialen met vioolbouwer Tim Duerinck
woensdag 24 november 2021 in Budalab en woensdag 1 december 2021 in Texture, telkens tussen 18u30 en 21.00
OPGELET: de twee sessies gaan door op twee verschillende locaties
€ 50 (alle materialen inbegrepen)
maximum 10 deelnemers

Tim duerinck