Fos 01 770x0 is

OPEN CALL Designers in Residence Kortrijk 2022

Designregio Kortrijk zoekt 3 gemotiveerde en recent afgestudeerde ontwerpers of creatieve makers om deel te nemen aan een regionaal residentieprogramma in Kortrijk, België.

Het Designers in Residence Kortrijk programma is een 3 maanden durende fulltime residentie van september tot december 2022.

Ezgif com gif maker 3

Designregio Kortrijk voorziet voor de geselecteerde Designers in Residence Kortrijk:

  • accommodatie
  • maandelijkse vergoeding (400 €/maand)
  • gebruik van Budalab Open Makerspace
  • experts in verschillende domeinen en ondersteuning van Designregio Kortrijk
  • eenmalige reiskosten

Thema: The Future of the Daily

Het Designers in Residence-programma van dit jaar draait rond het alledaagse: Hoe kunnen we het buitengewone van het alledaagse onderscheiden? Hoe kunnen deze ruimtes en objecten worden geïdentificeerd? Wat bepaalt hen? Welke rol spelen ze in het leven van mensen? Hoe verbinden en versterken ze relaties tussen mensen? Hoe verhouden ze zich tot ons online alter ego? Welke (ruimtelijke) kenmerken hebben ze? En vooral, welke toekomst hebben ze?

Context

Designers in Residence Kortrijk wordt sinds 2014 georganiseerd door Designregio Kortrijk, platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap voor de regio Kortrijk in België. Een regio die deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network (UCCN) dat het design thinking ademt, zichtbaar door haar designopleidingen, creatieve maakindustrie, internationale evenementen en inspirerende publieke ruimte.

Selectiecriteria

Het profiel van de ontwerpers moet aan de volgende criteria voldoen:

  1. recentelijk afgestudeerd (minimumniveau: master of gelijkwaardig door ervaring)
  2. teamspeler
  3. manuele vaardigheden (conceptueel, handig, productie, fabricage)
  4. een internationale visie