FTI Kiosk 1

Ontdek het FTI by Hangar K programma aan de KIOSK!

FTI by Hangar K is hét zesdaagse festival waar technologie en innovatie van 16 tot 21 maart samenkomen in een groots spektakel. Het festival heeft 2 main locations: Landmarck en Buda-eiland. De exposities op Buda-eiland zijn volledig gratis te bezoeken, ticketverkoop voor Club Of The Future (Landmarck site) en de conferenties nú online!

FTI by Hangar K is hét zesdaagse festival waar technologie en innovatie samenkomen in een groots spektakel. Je ontdekt er de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en technologieën die onze toekomst vorm gaan geven.

De KIOSK heeft er zelden zo futuristisch uitgezien. Naast zicht op het complete programma voor FTI by Hangar K kan je ook projecties aanschouwen die een tipje van de FTI sluier lichten.

We raden aan om op de late middag/avond langs te gaan zodat je de projecties in een optimale setting kan aanschouwen.

KIOSKFTI

In de KIOSK tonen we graag creatief talent. Creatief bureau Remes stond in voor de knappe conceptontwikkeling. Het full-service communicatiebureau is ook verantwoordelijk voor alle communicatie rondom FTI by Hangar K.
Daarnaast zijn de indrukwekkende visuals die te zien zijn van de hand van Victor Vanderbeck.

Remes is een Kortrijks communicatiebureau dat zich richt op high-end merken, zowel in print als digitaal. Ze zijn een full-service bureau dat samenwerkt met diverse merken en sectoren. Ze werken nauw samen met hun klanten om hun verhaal op een boeiende manier te vertellen door opmerkelijke ervaringen en producten te creëren.

Programma highlights

📍 Landmarck

Club of the Future: artiesten Amber Broos, Goose en Max Cooper zullen je meenemen in een immersieve muziekclubervaring.

FTR CONF: deze conferentie richt zich op de toekomst van werken en de vervagende grenzen tussen thuis en kantoor. Tijdens dit evenement delen visionairs Lowie Vermeersch en Peter Hinssen hun perspectieven op de toekomstige werkplek, met aandacht voor de impact van technologieën zoals gametechnologie en de Apple Vision Pro.

TICKETS

📍 Buda-eiland

Gratis belevingsexpo Unwrap Arena in Budafabriek: Ontdek de Vlaamse game-industrie in deze expo! Leer hoe gamedevelopers een serieuze en haalbare carrièrekeuze zijn, en ontdek de grenzen van gametechnologie. In de E-sports Showcase schitteren opkomende Vlaamse e-sportstalenten in competitief gamen. Ga terug in de tijd met de Retro Game Experience en ervaar de evolutie van gaming, van vroeger tot nu. Ontdek hoe deze branche zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Gratis belevingsexpo FuturED in Broelkaai 6: FuturED neemt je mee door de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs & training van nu én van de toekomst. Leer bij aan de hand van boeiende virtual reality-ervaringen, ontdek het nieuwe leren van op afstand en dompel jezelf onder in interactieve installaties. Kortom, maak kennis met het onderwijs van de toekomst die niet zo veraf blijkt.

Balk FTI

Details:

Van 16 tot en met 21 maart
wordt Kortrijk één van de prominente locaties voor het Flanders Technology and Innovation (FTI) Festival, naast andere Vlaamse steden zoals Leuven, Gent, Hasselt, Antwerpen en Brussel. In Kortrijk krijgt het festival een unieke invulling onder de naam 'FTI by Hangar K', met als focus gaming/gametechnologie en educational/immersive technology.

De baseline 'Wowed by Technology' slaat meteen de nagel op de kop. Tijdens de zesdaagse krijgen aanwezigen de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en technologieën te zien die onze toekomst zullen vormgeven. Het doel is dan ook om bezoekers te stimuleren en sensibiliseren om na te denken over het leven, leren en werken van morgen.

FTI Kiosk 2
FTI Kiosk 3