KIOSK Binnen

Ontdek een nieuwe groene stadsoase in de KIOSK

De voormalige ziekenhuissite AZ Groeninge in de Loofstraat in Kortrijk wordt door Compagnie Het Zoute getransformeerd tot LOOF: een plek waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. In de KIOSK ontdek je deze maand het LOOF van vroeger en van de toekomst in samenwerking met URBAN MAPPING.

Ruimte, erfgoed en een buitengewoon strategische ligging. Het zijn maar enkele van de troeven die LOOF bijzonder maken. De voormalige ziekenhuissite AZ Groeninge was een verlaten plek, maar met enorm veel potentieel. De site wordt in overleg met de stad door Compagnie Het Zoute getransformeerd tot LOOF: een groene stadsoase om te ontspannen, wonen en werken. Maar wie aan de toekomst wil bouwen, moet vandaag beginnen. Daarom ontdek je er nu al enkele tijdelijke bezetters, zoals LOF expositieruimte en de showroom Het Koetshuis.

De harmonieuze verwevenheid tussen wonen, natuur en ontspanning die alle materiële luxe overstijgt. Het delicate evenwicht tussen de private en openbare ruimte, tussen hedendaagse architectuur en landschap. Wij noemen het graag “Harmony in Living”. En hiervoor leent de ligging zich uitstekend, in één van de mooiste wijken van Kortrijk, met bovendien een prachtige parktuin die we in het project willen integreren.

Joris Vrielynck, CEO van de Compagnie Het Zoute

Kijk binnen in de KIOSK en ontdek het LOOF van gisteren en morgen

De voormalige ziekenhuissite - met vijver, Engelse Landschapstuin, kapel en koetshuis – is een gemeen goed in Kortrijk. Een plek die voor vele Kortrijkzanen herinneringen oproept. Die historische waarde wil Compagnie Het Zoute in ere houden en de site ook in de toekomst blijven openstellen voor de burgers. Die wisselwerking tussen verleden en toekomst kan je nu in de KIOSK ontdekken aan de hand van een multimediale installatie. Compagnie Het Zoute werd hiervoor gematcht met Urban Mapping.

KIOSK LOOF Alexander

Urban Mapping brengt verhalen tot leven in de stad. Door middel van projecties creëren ze unieke audiovisuele stadswandelingen. Co-founder Alexander Stragier heeft ruim 8 jaar ervaring met het ontwikkelen en ontwerpen van audiovisuele ervaringen en architecturale projecties. Voor de KIOSK werden enkele historische beelden geselecteerd die Alexander door middel van 3D technologie en projectie onder handen nam. Aan de hand van licht legt hij een link tussen de geschiedenis en de toekomstplannen voor de site.

Ontdek het resultaat nu op de Graanmarkt in Kortrijk tem 11 juli 2022.

KIOSK Loof namiddag 8

In de KIOSK wordt iedere maand een innovatieve presentatie opgezet van een bedrijf in samenwerking met een ontwerper.

Alle info over het project en de tijdelijke bezetting vind je via loof.be
info@loof.be
0472 17 09 40

Urban Mapping
info@urbanmapping.eu
0032 475 41 68 88