Loof site Kortrijk

Nieuwe site in Kortrijk: LOOF

De site LOOF, tot voor kort verscholen achter het voormalige ziekenhuis AZ Groeninge, wordt een plek waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. In afwachting van de start van het bouwproces willen Compagnie Het Zoute en Stad Kortrijk het potentieel van de site reeds openstellen voor de buurt aan de hand van een tijdelijke invulling.

7 creatieve ondernemers met verassende ideeën en initiatieven krijgen begin mei de kans om zich helemaal te laten gaan op de LOOF site in Kortrijk om de plek een nieuw leven in te blazen.

1. KoffieQueensGarden
Aan de entrée van het park zal je bij de KoffieQueen’s Garden elke laatste zondag van de maand kunnen genieten van een koninklijk ontbijt of een aperitiefconcert. Je kan er terecht voor een Koninklijk Ontbijt,een Royale Brunch, een zalige zondag, een Zomerse PickNick, een ‘aperitief’concert, een film, een zomerbar, een Sinksenlocatie… Door de samenwerking met lokale handelaars en cultuur organisaties laten we deze tuin bruisen en telkens opnieuw ontdekken. Een natuuroase om te bekomen van Corona-stress.

01 koffiequeensgarden 2048x1362 416x0 is

2. GewoonGuillaume
Tijdelijke creatieve concepten voor leegstaande panden door activatie. Een platform voor designers, artiesten en ondernemers met een eigen missie en verhaal. Het Koetshuis stelt host Guillaume open als een nieuwe conceptstore en ontmoetingsplek:

 • Showroom interieur en objecten
 • Hosting workshops, meetings en co-working
 • Bar lokale spijs & drank
02 gewoonguillaume 2048x1362 417x0 is

3. Operatiekwartier
OperatieKwartier is een on- en offline community radio in Kortrijk. Met co-creatie als rode draad streven ze inclusiviteit en laagdrempeligheid na. Door een brede, eclectische waaier aan muziekachtergronden samen te brengen vormen zij, elke zondagnamiddag, een spiegel voor het muzikale landschap van de stad.

03 operatiekwartier 2048x1362 416x0 is

4. Re-View
Re-view richt zich op een duurzame gedragsverandering en gezonde levensstijl en gelooft sterk in verbinding. Ze zijn ervan overtuigd dat de impact van je omgeving en je sociaal netwerk groot is om je als mens goed, fit en gezond te voelen. Concreet doen ze een aanbod van individuele coaching en begeleiding, maar zien ook meerwaarde in het organiseren van groepssessies rond verschillende gezondheidsthema’s.

04 review 2048x1362 416x0 is

5. Centrum Logopedie
Het Centrum voor Logopedie dat zich specialiseert in het behandelen van spraak-, taalen leerstoornissen wil het therapeutisch centrum inzetten als kennis-en leercentrum op volgende 3 manieren:

 • Verbreden: Ze willen meer kansen bieden door kinderen en jongeren een brede waaier aan ervaring te laten opdoen en zich veilig te ontwikkelen.
 • Versterken: Wegwerken van de hindernissen die het voor kinderen moeilijk maken om ervaringen op te doen.
 • Leren: Kinderen en jongeren competenties laten verwerven binnen de diverse leer-en leefomgevingen en dit in een onderlinge samenhang en binnen een concrete maatschappelijke context.

Het centrum heeft hierbij oog voor diverse verbindingen en participaties van de lokale gemeenschap.

04 review 2048x1362 416x0 is

6. Woordoord
Woordoord wordt een familievriendelijke plek die weer schoonheid brengt na de lange periode van lockdowns, quarantaines en te weinig knuffelcontact. Een veilig oord waar iedereen terecht kan om er woorden en verhalen te sprokkelen die diversiteit (op vlak van taal, kleur, gezinsvorm, geloof, sociale klasse,…) omarmen.
Ze bieden:

 • workshops voor kinderen: op een creatieve manier gaan ze aan de slag met prentenboeken en verhalen (via beeld, muziek, kinderyoga, dans, drama,…). Ook werken ze met een kamishibai (Japans verteltheater).
 • boekenpicknicks: een bolderkar met een Lunch Locale en een werelds boekje op maat van de kinderen kan afgehaald worden en in de charmante tuin van de villa of het aanpalende park opgegeten worden.
 • (op termijn ook) sessies over interactief voorlezen aan baby’s en peuters, een boekenclub om mensen op weg te zetten die niet (vaak) lezen maar er wel eens werk willen van maken,…


06 woordoord 2048x1362 416x0 is

7. YmpaMarkt
Bij ympa geloven ze dat ze de natuur terug natuurlijk kunnen maken met een assortiment van levend groen, gekweekt vrij van chemicaliën en plastics. Al hun producten en materialen zijn terug te brengen tot hun zuiverste vorm. Zij gaan voor zero waste! Zij garanderen een transparant teeltproces. Zo weet de consument perfect van waar elk product komt. In alles wat ze doen, willen ze mens, milieu en onze leefomgeving zo minimaal mogelijk belasten.

 • Respect en fierheid voor de sierteeltsector en het vakmanschap van de kwekers: daar staan zij voor!
 • Zij dragen de kwekers hun passie uit via verhalen over lokaal en duurzaam ondernemerschap.
 • Eerlijke en transparante prijzen voor elk van de kwekers en al de consumenten.
07 ympamarkt 2048x1362 416x0 is

Meer over hen te weten komen? Ontdek het hier!