KTOTEM HUCK 2

Nieuw K-TOTEM ontwerp door Willem Moreel en Eva Cicvaric

Een nieuw K-TOTEM ontwerp in het kader van het Memento woordfestival door beeldend kunstenaar Willem Moreel en architect Eva Cicvaric in samenwerking met nettenspecialist Huck.

KTOTEM HUCK 1

Willem Moreel is voor Memento betrokken bij een collectief van 11 kunstenaars, illustratoren en textielontwerpers die werken aan een expositie voor Texture, het museum van vlas en textiel in Kortrijk. ‘Rafelen’ wordt een unieke rendez-vous met textiel en elkaar, van 18 maart tot 16 april 2023 gratis te bezoeken. Voor de K-TOTEM besloot hij samen te werken met Eva Cicvaric, die momenteel haar master afmaakt als architect aan de KU Leuven.

De K-TOTEM wordt normaal steeds omhuld door panelen met grafiek of illustraties. Willem en Eva wilden het voor deze gelegenheid compleet anders aanpakken en het architecturale naakte frame van de K-TOTEM de hoofdrol geven. Om in te spelen op het thema van Memento, ‘werk en productiviteit’ en de link te leggen met textiel, hebben ze een constructie van netten in en rondom de sculptuur gemaakt. Op die manier gebruiken ze netten, die anders voornamelijk voor de bouwsector of voor sportactiviteiten worden gebruikt, op een creatievere manier. Designregio Kortrijk bracht hen daarna in contact met specialist Huck uit Koekelare. Zij zijn al al meer dan 60 jaar expert in het produceren van kwalitatief hoogwaardige netten op maat en waren zeer enthousiast om het duo met hun kennis en materiaal bij te staan.

Je kan de K-TOTEM installatie tot eind mei bezoeken aan het station van Kortrijk

KTOTEM 3Foto 3

Contact

HUCK
www.huck.be
info.sales@huck.be
Naast een standaardgamma van netten voor de sport, bouw, industrie, transport, tuin, agro en volière, bieden zij vooral ook maatwerk aan. Dankzij innovatieve oplossingen en de nieuwste fabricagetechnieken kan Huck een continuïteit aan kwaliteit bieden. Hun producten zag je tot voor kort ook aan de Groeningelaan, waar ze rondom het speelpark de nodige kleurrijke netten voorzagen.

WILLEM MOREEL
willem.moreel@hotmail.com

EVA CICVARIC
eva.cicvaric@yahoo.com