DSC9133

Neo

De 5X5® samenwerking met pilipili resulteerde in de ontwikkeling van een houtversnipperaar voor de particuliere markt. De combinatie van toonaangevende technologie met een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk design levert een onconventionele maar zeer handige en efficiënte houtversnipperaar op, perfect geschikt voor gebruik in de woningtuin.

DSC9212

Company: Eliet

Wat begon als een bedrijf gerund door een man met een visie, Emiel Lietaer, is uitgegroeid tot een sterke internationale marktspeler in tuinmachines. De twee fundamenten van hun succesvolle bedrijfsstrategie zijn: specialisatie in nichemarkten en voortdurende innovatie. De kern van het bedrijf is het Eliet Creative LabTM, waar ideeën worden opgevangen en omgezet in nieuwe producten.

Eliet 2

Senior Designer: Pilipili

Steven Dehollander en Adriaan Debruyne richtten pilipili Product Design op in 1996. 25 jaar later werkt pilipili voor zowel nationale als internationale bedrijven en heeft het verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Henry van de Velde en Red Dot Design Award. Het multidisciplinaire designteam bestaat uit specialisten in styling, engineering en high-end 3D CAD. Dankzij dit meervoudig talent en kennis kan het pilipili team een project van start tot finish uitvoeren, van brainstorm tot branding.

Team pilipili 2006

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.