Mock Up Kortrijk Creative City Tour 2021 01 0

Kortrijk Creative City Tour - editie 3

Toerisme Kortrijk en Designregio Kortrijk ontwikkelden voor de 3e maal een wandelroute die jou op sleeptouw neemt langs zes creatieve buurten met unieke landmarks, shops, horeca en events in de Kortrijkse binnenstad. De wandeling werd ontwikkeld naar aanleiding van WONDER, Kortrijk Creativity Festival van 15 oktober t.e.m. 14 november, en laat opnieuw zien waarom Kortrijk deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network.

6 km langs 6 creatieve buurten

Ontdek het creatieve Kortrijk en laat je leiden via het Buda-eiland, de Leieboorden & Overleie, Kortrijk Weide, de Muzieksite & Station, Kortrijk Centrum tot aan het Plein. Je maakt kennis met landmarks zoals Broelkaai 6, the Penta en the Level, het Muziekcentrum, ... Naast deze creatieve plekken krijg je ook een selectie van prikkelende horecaspots en shops voorgeschoteld die langs of op de route liggen. Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in het creatieve Kortrijk? Kies jouw moment uit om Kortrijk te bezoeken op basis van een aantal van de nu reeds bevestigde events.

De wandeling gaat langs 30 creatieve en culinaire hotspots die onze lange traditie van creativiteit, design en vakmanschap tonen. Van Texture dat laat zien hoe Kortrijk een innovatieve voortrekker was in de hoogdagen van de vlasnijverheid langs de co-creatiehubs Budafabriek en Hangar K tot de hogescholen Penta en The Level waar de beste game-school van de wereld is ondergebracht. De wandeling toont waarom we sinds 2017 zijn opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network.

Ruth Vandenberghe, burgemeester
Mock Up Kortrijk Creative City Tour 2021 03 0

Combineer een bezoek aan één van de Kortrijkse creatieve events met de Kortrijk Creative City Tour voor een dagvullend programma in de stad. De wandeling is opgemaakt in 4 talen. Er is een Nederlands-Franse en Engels-Duitse versie beschikbaar. De Kortrijk Creative City Tour zit bovendien in het aanbod van de Kortrijkse gidsenverenigingen. Zij bieden hun versie van de wandeling aan voor groepen die onze creatieve stad komen bezoeken.

De brochure met parcours kan je gratis ophalen bij Toerisme Kortrijk.

Deze wandeling leidt je langsheen alle creatieve hotspots in Kortrijk en zal de bezoeker doen inzien waarom Kortrijk zo bruist en zo attractief is voor creatievelingen uit alle sectoren. Deze wandeling kan best gecombineerd worden met één van de creatieve events die er de komende weken en maanden aankomen. Wonder is net van start gegaan en NEXT Festival is ook voor binnenkort. Later dit jaar brengen we weer volop sfeer en gezelligheid in de binnenstad met de vele lichtjes tijdens Winter in Kortrijk. En volgend jaar hebben we kinderfestival Spinrag en Woordfestival Memento. We zullen dan ook extra inzetten vanuit stadsmarketing om de meerwaardezoekers de komende maanden naar Kortrijk te lokken.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie
Kortrijk Creativity Festival

Naast de Kortrijk Creative City Tour valt er nog heel wat te beleven tijdens WONDER, het Kortrijk Creativity Festival. De Van Marcke site is een maand lang de creatieve ontdekkingsplek voor ontwerpers, ondernemers, studenten, kinderen en inwoners. Verschillende exposities en installaties werpen een blik op de next generation in creativiteit, design, innovatie, food, art & business. Het volledige programma vind je op www.wonderkortrijk.be

Mock Up Kortrijk Creative City Tour 2021 02 0