Vonken Kiosk

Klaar voor de lente met Vonken

In april ontdek je de mobiele houtovens van Vonken in de KIOSK.

Met het aanbreken van de lente en hopelijk ook het goede weer, staan heel wat mensen te springen om hun barbecue aan te steken. En daar komt Vonkenin the picture.

Vonken is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van de jeugdvrienden Adrien Billiet en Sebastian Laga. Na tal van prototypes, eindeloos experimenteren en kooksessies over het hele land was de Vonken Original geboren. Een elegante mobiele houtoven die dienst doet als grenzeloze buitenkeuken en gezellige sfeermaker. Op een Vonken oven maak je niet alleen het perfecte stuk vlees klaar, maar evengoed pizza, ovenschotels of gerookte vis, alles in één mobiel toestel met modulaire accessoires. Inmiddels is er ook een kleinere versie beschikbaar die Vonken Mini werd gedoopt.

#MadeinBelgium

De twee Kortrijkzanen Adrien Billiet en Sebastien Laga startten Vonken in volle coronacrisis, mei 2020, maar waren al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van prototypes. Vandaag kan je hun product reeds kopen op hun eigen webshop, maar zijn ze ook al te vinden bij winkels zoals Dhondt Leef Mooi, Kookboetiek Dupont en enkele andere verdeelpunten in België en Nederland.

Vonken is momenteel de enige Belgische houtovenbouwer op de markt en houdt de productie nagenoeg volledig in eigen land. Op die manier willen ze een superieure kwaliteit van hun product garanderen, en onderscheiden ze zich ook van andere barbecuebouwers. Adrien en Sebastien willen ook verantwoord ondernemen. “Onze unieke technologie zorgt voor bijzonder zuinige verbranding, uniek in zijn soort en alvast veel zuiniger dan andere buitenkeukens, zonder in te boeten op warmte en gezelligheid”, aldus de jonge starters. “Dit hebben we te danken aan lange studies over juiste airflow en zuurstoftoevoer, technisch ontwerp en uitstekende isolatie. We nemen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Per oven planten we lokaal ook een boom in West-Vlaanderen, dat tot nader order nog altijd de bosarmste regio van Europa is.”
In de KIOSK worden deze maand 3 van hun houtovens gepresenteerd.


Jemaakt ook kans op een workshop met Vonken op een unieke locatie met jouw bubbel!Voor meer informatie:Team Vonkeninfo@vonken.bewww.vonken.be

In de Kiosk in centrum Kortrijk wordt iedere maand een creatieve presentatie opgezet van de producten of diensten van een regionaal bedrijf. Zelf interesse om jouw producten of diensten te exposeren? Neem contact op met lisa@designregio-kortrijk.be

Img 5208 1 562x0 is hidpi