Amber Aspeslagh Ktotem vierkant 5

K-TOTEM ontwerp door Amber Aspeslagh

Eén keer per jaar lanceert de opleiding Digital Design and Development (Devine) aan Howest een oproep onder haar studenten om een ontwerp voor de K-TOTEM te ontwikkelen. Derdejaars studente Amber Aspeslagh won met haar design ‘KORTRIJK, LET’S DANCE AGAIN!’. Met haar ontwerp wil Amber een positieve en vooral hoopvolle boodschap van verbinding brengen in deze moeilijke tijden.


Bewonder haar illustraties nu aan het station van Kortrijk!

Amber Aspeslagh Ktotem 5

Volg Amber via haar instagram profiel @amberaspe_art

Waar haal je inspiratie voor je ontwerpen?
Mijn inspiratie haal ik uit alledaagse elementen uit mijn omgeving, maar ik probeer die elementen dat tikkeltje vreemder te maken. Dit doe ik door bijvoorbeeld handen te tekenen met 4 vingers en gezichten telkens met een paar lijnen te definiëren. Ook word ik enorm geïnspireerd door cartoontekeningen en doodles.

Op welke opdracht ben je meest trots, en/of wat is jouw droomopdracht?
Tot nu toe ben ik het meest trots op het ontwerp van de K-TOTEM. Ik illustreer nog niet zo lang digitaal (pas sinds ik ben begonnen met Devine, dus nu 2,5 jaar geleden) en ben in die tijd enorm op zoek gegaan naar een digitale stijl waarin ik mijn persoonlijke stempel kon achterlaten. Ik vind het een eer dat ik mijn ontwerp op zo’n bekende plaats in Kortrijk mag tentoonstellen en dat ik hiermee de kans krijg om een groot publiek aan te spreken.

Naar welke illustratoren kijk je op?
Ik ben altijd een grote fan geweest van Carll Cneut. Zijn stijl ligt dan wel niet dicht bij de mijne, maar het bezoek aan één van zijn tentoonstellingen als kind heeft een grote indruk op mij nagelaten. Daarnaast konden zijn illustraties mij niet alleen als kind enorm bekoren, maar ook nu betrap ik mezelf erop dat soms wat aan het wegdromen ben van zijn illustraties.

Wat is volgens jou het mooiste plekje in Kortrijk?
Het mooiste plekje in Kortrijk is voor mij het Gebroeders Van Raemdonckpark. Ik hou van de rust die dit park uitstraalt en al de eendjes en ganzen die er zitten. Je kunt er cirkeltjes gaan hardlopen rond de vijver of even op een steiger gaan zitten en gewoon genieten, met af en toe een hondje dat passeert.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?
Afgestudeerd! :) Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk van dag tot dag te leven en te kijken wat er allemaal op mij afkomt. Ik had namelijk 5 jaar geleden nooit durven dromen dat mijn ontwerp op de K-TOTEM zou komen, dus ik zou niet weten waar ik binnen 5 jaar zal staan.

Amber Aspeslagh Ktotem vierkant 2Amber Aspeslagh Ktotem vierkant 3