Va

Schrijf je in voor de inspiratiereis naar het Schotse Dundee, UNESCO Creative City of Design

Designregio Kortrijk houdt ervan om te inspireren. Een keer per jaar trekken we erop uit op inspiratiereis. De bestemming dit jaar is Dundee, een havenstad aan de oostkust van Schotland.

Ga met ons mee van 19 tot en met 21 september 2023! Schrijf je in vóór 15 mei!

Net als Kortrijk heeft Dundee een rijk textielverleden. Ooit was de stad de grootste juteproducent ter wereld. Naast de dominante jute-industrie werd de stad ook bekend voor enkele kleinere industrieën, waardoor al snel verteld werd dat Dundee gebouwd was op de 'drie J's': Jute, Jam en Journalistiek.

Na het wegtrekken van de textielindustrie heeft de stad zich heruitgevonden als creatieve en culturele hotspot. Dat vertaalt zich in het bekende V&A museum, de vele creatieve ondernemers, de kleurrijke street art, uitnodigende urban development projecten en de florerende gaming industrie die goed is voor 10% van de Britse digitale entertainmentindustrie. Zoals ze het in Dundee mooi verwoorden; 'One City, Many Discoveries'.

Wil je zelf ontdekken wat Dundee ons allemaal te bieden heeft? Ready to be inspired?
Ga met ons mee op inspiratiereis naar Dundee van dinsdag 19 september tot donderdag 21 september 2023.

VA2
Dundee streetartStad Dundee

Programma

19 september: Sunny Dundee

13u50 vertrek in Zaventem, heenvlucht Brussel – Edinburgh

Transfer Edinburgh – Dundee

Namiddag

We starten onze reis met een wandeltocht door het historisch centrum langsheen de vele kleurrijke street-art installaties. Breng je zonnebril mee, want Dundee is de meest zonnige stad van Schotland.

Daarna ontmoeten we City Leader en Councillor John Alexander.

20 september: Vibrant Dundee: transformation in architecture and creativity in Dundee

Ochtend

De eerste halte op deze tweede dag is het imposante Waterfront Redevelopment project. Dit 30 jaar durende project dat zich spreidt over 240 hectare heeft als doel de stad terug te verbinden met de ooit zo florerende haven en stuwt de stad naar internationale faam.

Daarna bezoeken we 4J Studio’s, de makers van het bekende videospel Minecraft. Vervolgens trekken we naar het bekende, architecturale V&A museum, waar we een rondleiding krijgen langs de highlights van de tentoonstellingen. We ontdekken zo goed ontwerp uit de creatieve maakindustrie van Schotland. Dit nieuwe museum van architect Kengo Kuma is sinds de opening in 2018 een internationale magneet voor de stad en streek. Daar krijgen we een rondleiding door de tentoonstelling en het werk van het museum.

Middag


Na de lunch dompelen we je onder in de fascinerende wereld van de kleine creatieve bedrijven die een groot deel uitmaken van de creatieve gemeenschap van Dundee en bijdragen aan het succes in de ontwerpsector. Zij maken Dundee uniek. We bezoeken DRAFF; een meubelmaker die afval van het distilleerproces verwerkt in zijn meubelproductie, Steph Liddle; een keramiekontwerper met wereldwijde faam, Double Doors Studios; een collectief van sieradenmakers en andere creatieve ondernemers. We eindigen onze middag bij 71 Brewing, een voormalige ijzerfabriek die is omgebouwd tot brouwerij en met een ambitieus transformatieplan voor ontwerpstudio's en evenementenruimte.

21 september: Innovation in Production & digital processes

Ochtend

Dundee heeft onlangs een ontwikkeling van 3 miljoen pond aangekondigd, geleid door de Universiteit van Abertay, die gespecialiseerd is in de toekomst van virtuele productie, een nieuwe cinematografietechniek die gebruik maakt van computergegenereerde beelden (CGI), augmented reality en motion capture om virtuele sets te maken voor de film-, tv- en podiumkunstenindustrie. We ontmoeten een aantal van het team van Abertay University en horen over hun werk op het gebied van Cyber Security en 'Ethical Hacking'.

De transformatie van de stad is overal voelbaar, ook in het Michelin Scotland Innovation Park. Het park op het 32 hectare grote terrein van de voormalige Michelin-fabriek is een industrieel regeneratieproject met als doel een wereldwijde referentie te zijn voor samenwerking op het gebied van innovatie, productie, duurzame mobiliteit en decarbonisatie. Hier krijgen we een kleine snack voordat we vertrekken.

Transfer Dundee – Edinburgh

Vlucht Edinburgh – Brussel, aankomst in Brussel om 17u55

Hotel Dundee

Praktische info

We overnachten in Boutique Hotel Indigo Dundee. Het brengt het jute verleden van de stad weer tot leven met zijn gedurfde, minimalistische ontwerp. Het hotel is gevestigd in een voormalige textielfabriek met een opvallende klokkentoren en weerspiegelt het industriële erfgoed.

Deelname prijs incl. vluchten, hotel, transfers, lunches en diners, bezoeken:

Prijs single: 2.090 EUR
Prijs double: 1.990 EUR

Prijsaanpassingen zijn eventueel mogelijk door wijzigingen in (vliegtuig)taksen, fuel toeslagen en koerswijzigingen in GBP.

(Niet inbegrepen: eventuele verzekeringen, transfer naar en van Brussels Airport)

Vergeet zeker je internationaal paspoort niet!

Voor deze reis werken wij samen met MI AGENCY (lid VVR – 7135)

Tel: 0495 79 54 55

Email: marianne@mi-agency.be

Na ontvangst van uw inschrijving stuurt MI AGENCY u de factuur.

Betaling van 50% per kerende.

Saldo wordt verwacht tegen uiterlijk 01/08/23.

Annuleringskosten:
Na inschrijving tot 10 juli: 600 EUR
Na 10 juli en voor 15 augustus: 1.200 EUR
Vanaf 15 augustus: volledige bedrag