HVDV mailing

Henry Van De Velde Awards 24 - onze lokale winnaars!

Afgelopen dinsdag werden de jaarlijkse Henry van de Velde Awards uitgereikt. De awards worden als een van de meest prestigieuze designprijzen van ons land gezien en elk jaar kijken we reikhalzend uit naar wie de felbegeerde prijzen mee naar huis mag nemen.

Dirk Wynants, de meester achter Extremis, ontving een van de belangrijkste awards: de Lifetime Achievement Award. Dirk is een pionier op vele vlakken en heeft Belgisch design mee op de kaart gezet, ver buiten de landsgrenzen.

Op 2 mei brengt hij zijn inspirerende inzichten naar Kortrijk!
Je kan je daar nu voor inschrijven via onderstaande link.

Dirk Wynants

En dat is nog niet alles! JUUNOO, Alcatraz Metal Festival en Erik Desombere schitterden eveneens met hun gouden creaties op de #HVDV24 awards.

JUUNOO ontving de Ecodesign by OVAM Gold Award voor hun modulaire wandsysteem met in hoogte verstelbare stalen modules, waarmee ze duurzaamheid in de bouw- en kantoormarkt bevorderen.

JUUNOO Website

Op het Alcatraz Metal Festival krijgen rolstoelpatiënten met behulp van VR-brillen een intense festivalervaring, dankzij 360°-beelden van de moshpit. De innovatieve inzet van VR, geprezen door de jury, toont het potentieel van technologie binnen sociale thema's.

Alcatraz 1 HVDV

Erik Desombere won niet alleen goud binnen de categorie Graphics, maar ontving ook de publieksprijs! Zijn project Letters Op Maat zijn lettertypes ontwikkeld vanuit logo-ontwerpen.

Erik Desombere