Novelle LR 2

Eyecatcher voor boekenwinkel Novelle

Novelle is een onafhankelijke boekhandel op het Overbekeplein in Kortrijk. Dit charmante plein trekt meer en meer handelaars, maar moet door veel Kortrijkzanen en bezoekers nog ontdekt worden. Om de visibiliteit van de winkel op het plein te versterken, schreef zaakvoerster Liesbeth Van Herzeele zich in voor DESIGN IN SHOPS.

Liesbeth werd gematcht met Atelier Bien Vu, een jong ontwerpersduo uit Rijsel. Zij ontwierpen voor Novelle een opvallende neonverlichting die bijna de hele vide inneemt boven de ingang. De inspiratie voor de installatie was het avontuur dat lezen is, boeken bieden ons het vermogen om te reizen zonder ons te bewegen. De verlichting als speelse bewegwijzering is een echte eyecatcher op de gevel!

Foto door Kattoo.

Het project DESIGN IN SHOPS
Midden 2019 startten Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk het DESIGN IN SHOPS-project op. Dit unieke project moet handelaars stimuleren een professionele ontwerper onder de arm te nemen om het interieur/architectuur van hun zaak te verbeteren. Het concept van DESIGN IN SHOPS komt uit Montréal, een stad die net als Kortrijk erkent is door UNESCO als City of Design. In Kortrijk konden 40 handelszaken deelnemen in het project. Alle beschikbare plaatsen waren snel ingevuld en ondertussen zijn de eerste 12 realisaties een feit.

40 Kortrijkse handels- en horecazaken doen mee

Met DESIGN IN SHOPS willen Stad Kortrijk en Designregio Kortrijk kleur geven aan Kortrijk als stad van innovatie en design. Ze willen aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek. Ze maken de stad levendiger, unieker en aantrekkelijker voor zowel bewoners als bezoekers.

In het project worden handelaars aangemoedigd om hun winkel te vernieuwen of te herschikken, de etalage beter in te richten, de zichtbaarheid te verbeteren of andere creatieve ingrepen te verrichten samen met een designer. De deelnemende zaken worden begeleid door Designregio Kortrijk en financieel ondersteund door de stad Kortrijk en Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk.